Een dag uit mijn leven - Plafonddroogrek.nl

GRATIS verzending vanaf €100,-

Op werkdagen voor 15.00 besteld, dezelfde dag verzonden

Binnen 14 dagen retourneren

Op werkdagen voor 15.00 besteld, dezelfde dag verzonden
Binnen 14 dagen retourneren
GRATIS verzending vanaf €100,-
Vorige
Volgende
Mijn kleine man en ik

Een doordeweekse dag uit mijn leven.

Je zou denken dat ik me vooral richt op de verkoop van de Plafonddroogrekken, maar dat is niet alles wat ik doe.
Natuurlijk is mijn webshop belangrijk en ik besteed er heel veel tijd aan, vooral in de avonduren, maar ik ben de webshop begonnen naast mijn baan als strijker/perser.

Tot voor kort was mijn hoofdinkomen  het werk in een stomerij/wasserij. Ik werk daar als perser/strijker. Dit is 3 dagen per week van 9 uur ’s ochtends tot meestal 12 of 1 uur in de middag.
Wasserijen en stomerijen hebben het heel druk in de ochtenduren, voor mij ideaal om te combineren met de schooltijden van mijn kleine man. Zo kan ik hem zelf naar school brengen en ophalen wanneer hij om kwart over 3 uit is.  Dinsdag en Woensdag ben ik vrij. Ideaal toch?

Als ik om 9 uur op mijn werk kom, zijn de eerste machines klaar met draaien. Dan kan de drukte beginnen. Overhemden worden ‘gepopt’, opgeblazen door warme lucht. Hierdoor drogen ze snel en worden tegelijkertijd glad gestreken. Wij hoeven daarna alleen nog de kraag en manchetten te strijken. Op een normale dag zijn dat ongeveer 50 tot 60 overhemden per dag.
Bijna alle bovenstukken worden zo behandeld, alle onderstukken worden volledig handmatig geperst.
Naast het reinigen van kleding voor particuliere klanten, wassen wij veel voor onder andere cateringbedrijven, een ziekenhuis en veel schoonmaakbedrijven. Zij brengen gordijnen en vitrages bij ons om te reinigen. Ook reinigen we duo-rollers, jaloezieën, vouwgordijnen en zelfs lichtbakken van kantoorgebouwen. Het is een erg afwisselende baan, je nooit weet wat je per dag binnen krijgt naast de vaste, wekelijkse klanten.

Nu weet je ook waarom ik vaak blog over de was en het verwijderen van vlekken. Ik heb sinds 1996 al in diverse stomerijen gewerkt, waar ik behoorlijk wat kennis hierover heb opgedaan.

wasmachines in de stomerij
De wasmachines
chemische machines
Machines voor chemisch reinigen
stomerij mijn werkplek
Mijn werkplek

Na mijn ochtendwerk rijd ik vaak naar huis om de bestellingen van Plafonddroogrek.nl, die in de avond er voor en die ochtend binnen zijn gekomen, te verwerken en te verzenden.  Zij er geen bestellingen, dat komt ook wel voor, dan besteed ik deze tijd aan mijn huishouden. (moet natuurlijk ook gebeuren) 😉

Gelijk daarna ga ik mijn zoontje ophalen van school en gaan we vaak even naar de speeltuin achter ons huis, waar ik ook vrijwilliger ben en deelneem in het bestuur, zodat hij kan spelen. 

In de late middag kook ik vast voor ons gezin, eten we en gaat mijn zoontje slapen.  Omdat mijn dochter al boven de 18 is, heeft zij eigenlijk een eigen leventje met school, vrienden en uitgaan. Vaak is ze ook veel van huis en mijn tijd besteed ik aan mijn zoontje. Misschien is het daarom dat ik het steeds over de kleine man heb.

Speeltuin de bras
Onze speeltuin
knutselen in de speeltuin-plafonddroogrek.nl
Knutsel middag

De dinsdag en avonden besteed ik meestal  aan administratie  van mijn bedrijf of aan mijn website of Facebook-posts te werken. Ook werk ik voor mijn vriend zijn bedrijf. Hij is zzp-er en bouwt buiten evenementen op,  al het papierwerk is niks voor hem, dus daar ben ik weeer goed voor. 😉 

Zo heb je wat achtergrond over mijn leven en waarom de openingstijden op sommige dagen voor Plafonddroogrek.nl in de middag zijn. Mijn webshop is echter altijd open dus je kunt te allen tijde een bestelling plaatsen

Heb je mijn verhaal waarom ik hiermee begonnen ben nog niet gelezen? Dit lees je hier

Heb je vragen of opmerkingen? Voel je vrij om ze hieronder te plaatsen.

Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Deel op facebook
Facebook
Deel op google
Google+
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

5 gedachtes op “Een dag uit mijn leven”

  1. Leuk om te lezen Gosia! Druk leven zo met al die verschillende functies. Zou ook nog wel willen weten hoe je met de droogrekken ben begonnen.

  2. Leuk verhaal Gosia. Geeft een mooi beeld van je drukke werkzaamheden. Toch grappig om te lezen hoe overhemden gepopt worden.

  3. Leuk om te lezen en ik werk ook in een wasserij, en weet hoe druk het daar kan zijn.
    Ben benieuwd naar waspoeder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

plafonddroogrek.nl-omslagfoto

Ontvang alle
Ins & Outs van Plafonddroogrek.nl

Schrijf je in en ontvang een kortingscode voor
10% korting op je bestelling!