Hoe verwijder je lelie en andere bloemvlekken? - Plafonddroogrek.nl

Hoe verwijder je lelie en andere bloemvlekken?

Omdat juli de maand van de Lelie is, wil ik jullie onderstaande blog laten lezen.

Ik vond deze blog per toeval toen ik een Less doseersysteem bestelde om deze uit te proberen voor mijn was. Te veel wasmiddel is echt niet goed voor je was en wasmachine en daar wil ik ook nog eens over gaan schrijven.  Hou mijn blogs dus in de gaten 😉

Hoe verwijder je lelie vlekken?

Bron: Less.nl

Er stonden vroeger bij ons thuis regelmatig mooie grote bossen lelies op tafel, waarbij mijn moeder mij en mijn zussen ook vaak waarschuwde: ‘pas op! Niet te dicht in de buurt komen!’.  Want laten we eerlijk zijn, een mooie bos ruikende lelies op tafel staat prachtig! Maar de vervelende vlekken zijn minder mooi.

Bos mooie lelies

Dus je hebt per ongeluk een lelie aangestoten of toen je ze weggooide, belandde er wat poeder op je blouse. Wat nu? Het belangrijkste verschil tussen lelie vlekken en andere type vlekken is dat het een poederachtige substantie is in plaats van een vloeistof. Dus als het droog blijft, is het al makkelijker om te verwijderen. Het belangrijkste is niet te wrijven en vermijd ten alle tijde de vlek met je handen aan te raken. De olie op je huid kan ervoor zorgen dat het in de vezels van de stof verzinkt. Een eenvoudige, snelle oplossing: plakband! Pak een strip en leg hem over de plek heen. Herhaal deze stappen tot het poeder met het plakband mee is gekomen.

Een aantal andere stappen die je kan proberen, mocht de plakband truc niet werken:

  • Plaats het item in direct zonlicht. Vaak verbleken de vlekken de zon, zeker de gele variant.
  • Mocht het niet werken, laat het kledingstuk een half uur in koud water weken. Wring het uit en leg het in het zonlicht zoals de tip hierboven.
  • Breng een vloeibaar wasmiddel op de vlek aan (zoals het Less wasmiddel) en was het op een zo hoog mogelijke temperatuur. Als je dit doet, is het belangrijk zowel de labels op het wasmiddel als je kledingstuk vooraf te controleren. Herhaal als het nodig is en voeg eventueel een vlekverwijderaar toe. Controleer of de vlek echt verwijderd is, voordat je hem laat drogen!

Veel succes en geniet van je mooie lelies! Mocht je geïnteresseerd zijn in slim wassen, bekijk dan ons slimme doseersysteem en de aanvullende flessen.

Handige tips toch? De gewassen kledingstuk droogt natuurlijk het snelst opgehangen op een stang van een plafonddroogrek, zodat deze niet in de weg staat.

Heb je zelf tips? je mag ze hieronder plaatsen. 

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

4 reacties op “Hoe verwijder je lelie en andere bloemvlekken?”

  1. Echt een heel gemakkelijke oplossing die ik gebruik is: met een stukje witbrood de stuifmeel wegvegen. Echt dit werkt geweldig!!! Je moet wel wit brood in huis hebben. Ik zweer er bij.

  2. Hele goede tip, Blanky. Alleen dan ruiken ze helemaal niet meer en ik vind de geur zo heerlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *