Hoe Hang Je Een Plafonddroogrek Op Een Schuin Plafond?

Hoe Hang Je Een Plafonddroogrek Op Een Schuin Plafond?

Een veelgestelde vraag die ik krijg, is of je een plafonddroogrek ook op een schuin plafond kunt hangen. Het antwoord is volmondig ja! Hoewel het een beetje creativiteit en handigheid vereist, zijn er verschillende manieren om dit te doen. In deze blog neem ik je mee in de mogelijkheden en geef ik je handige tips en ideeën om je wasdroogruimte optimaal te benutten, zelfs met een schuin plafond.

TussenTwee Schuine Wanden

De eerste en wellicht meest voor de hand liggende optie is het ophangen van je droogrek tegen twee schuine wanden. Dit kan vooral goed werken in ruimtes zoals een zolderkamer, waar de plafonds vaak schuin aflopen. Door het rek tussen twee schuine wanden te bevestigen, creëer je een stabiele en efficiënte droogruimte. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om dit voor elkaar te krijgen:

 • Meet de ruimte: Zorg ervoor dat je de afstand tussen de twee schuine wanden nauwkeurig meet. Dit helpt je bij het kiezen van de juiste maat droogrek.
 • Bevestigingspunten markeren: Markeer de punten waar je het droogrek wilt bevestigen. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de bevestigingspunten recht zijn.
 • Droogrek ophangen: Hang het droogrek met de bijgeleverde pluggen (bij gipsplaten gebruik gipsplaatpluggen)en schroeven en controleer of het stabiel en goed bevestigd is.

Met een Zelfgemaakt L van Hout

Een andere creatieve oplossing is het maken van een L-vormige constructie van hout. Deze constructie biedt extra steun en zorgt ervoor dat het droogrek stabiel blijft hangen, zelfs als het plafond erg schuin is. Volg deze stappen om een L-vormige steun te maken

beddengoed-plafonddroogrek
 • Materialen verzamelen: Je hebt stevige houten balken nodig en schroeven.
 • Balken zagen: Zaag twee houten balken op de gewenste lengte. De lengte van de balken hangt af van de hoogte van je plafond en de grootte van het droogrek.
 • Balken verbinden: Gebruik schroeven en eventueel metalen hoekbeugels om de balken in een L-vorm te verbinden. Zorg ervoor dat de verbinding stevig is.
 • Constructie bevestigen: Monteer de L-vormige constructie tegen de schuine wand. Gebruik stevige schroeven en controleer of de constructie stabiel is.
 • Droogrek ophangen: Bevestig het droogrek aan de houten constructie. Controleer wederom of alles goed vastzit en stabiel is.

Direct Tegen de Schuine Kant

Als de hoek van het schuine plafond niet groter is dan 45 graden, kun je het droogrek direct tegen de schuine kant ophangen. Ook bij een schuinere wand is het mogelijk om was op te hangen, maar houd er rekening mee dat de wasstukken dan dichter bij elkaar hangen, wat de droogtijd enigszins kan verlengen..Dit is een eenvoudige en snelle oplossing, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het rek goed bevestigd is om ongelukken te voorkomen. Volg deze stappen:

 • Hoek meten: Meet de hoek van het schuine plafond om er zeker van te zijn dat deze niet groter is dan 45 graden.
 • Bevestigingspunten markeren: Markeer de punten waar je het droogrek wilt ophangen. Gebruik wederom een waterpas om ervoor te zorgen dat alles recht hangt.
 • Droogrek ophangen: Hang het droogrek met de bijgeleverde onderdelen en controleer of het stabiel en goed bevestigd is.

Conclusie

plafonddroogrek-Schuin-dak 200 cm

Een schuin plafond hoeft geen belemmering te zijn voor het ophangen van een plafonddroogrek. Met een beetje creativiteit en handigheid kun je een praktische en efficiënte droogruimte creëren. Of je nu kiest voor het ophangen tussen twee schuine wanden, het maken van een L-vormige houten constructie, of het direct tegen de schuine kant bevestigen, er zijn genoeg mogelijkheden om je was goed te drogen. Dus laat je niet tegenhouden door een schuin plafond en geniet van de voordelen van een plafonddroogrek in jouw wasruimte! 😊👚🧦

Hopelijk heb je iets aan deze tips en ideeën. Mocht je nog vragen hebben, laat het gerust weten.

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *