Veel gestelde vragen Plafonddroogrek.nl

GRATIS verzending vanaf €100,-

Voor 15.00 besteld, dezelfde dag verzonden ! Hou rekening met langere levering ivm drukte bij Post.nl

Binnen 14 dagen retourneren

Vorige
Volgende

Veel gestelde vragen over het plafonddroogrek

Klik op de vraag om het antwoord te zien.

Het plafonddroogrek kan in elke ruimte hangen aan het plafond, (een wandrek aan elke muur) mits er voldoende ventilatie mogelijk is. Een klein raampje of een afzuig systeem is al voldoende. 

Je kan het plafonddroogrek aan elk plafond bevestigen met de bijgeleverde pluggen. Deze zijn geschikt voor betonnen plafonds. Voor verlaagde- of gipsplatenplafonds zijn speciale pluggen  nodig. Ik verkoop ook unniversele pluggen voor elk soort plafond of muur.

Met het bijgeleverde montage tekening of met het volgen van het montagefilmpje, duurt de montage gemiddeld een uurtje, bij een trapgat kan dit iets langer duren. Kijk op mijn montage pagina om stap voor stap jouw droogrek goed op te hangen. Je montage tijd verkorten? Bestal touw op maat er bij.

  • bij 6 stangen – 53cm breed
  • bij 7 stangen – 59 cm breed
  • bij 5 stangen – 11 cm
  • bij 6 stangen – 13 cm
  • bij 7 stangen – 15 cm

Om de bijgeleverde pluggen in het plafond te kunnen monteren heb je een 8mm boortje nodig.  Bij een betonnen plafond of wand kun je het beste een betonboor of een klopboor gebruiken. Bij gips of hout plafond is een gewoon boor voldoende. 

Voor het monteren van jouw rek zou je een bekende/buur kunnen vragen, wil je ze er niet mee lastig vallen? Vraag naar de mogelijkheden van montage, na overleg kun je deze er bij bestellen. Naast de montage kosten komt er een km vergoeding bij van € 0,32 p/km van af Delft. Tot 30 km van af Delft reken ik geen km vergoeding.

De meegeleverde touwtjes zijn 42 meter lang, voldoende voor de meeste standaard huizen met de plafondhoogte tot ongeveer 2,5 meter. Bij 6 stangen 6 stukken van 7 meter maken, bij 7 stangen 7 stukken van 6 meter. Het touw kan echter verlengd worden met extra touw, waardoor de hanghoogte vergroot kan worden. Deze kun je hier bestellen: Extra Touw

Alle touwtjes slijten bij gebruik.  Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, moeten ze worden vervangen door nieuwe na 2 tot 5 jaar. Dat is het enige vereiste onderhoud dat je ooit zal moeten doen. Het droogrek is ontworpen om het je zeer eenvoudig te maken.

Tot ongeveer 1,5 m van de grond bij  een plafond van 2,5 m hoogte. Door het touw te verlengen, kan het ook lager.

Door een knoop te maken op het uiteinde van het touw en deze in te steken in het opzetstukje van de stang, blijven de stangen goed hangen aan het touw.  Dit wordt ook duidelijk aangetoond in het montage filmpje op de filmpjes pagina.

De diameter is afhankelijk van de lengte:
  • Lengte van de stangen: 1 m t/m 1,5 m –> diameter van de stangen: 11 mm
  • Lengte van de stangen: 1,6 m t/m 2 m –> diameter van de stangen: 16 mm

Het droogrek is gemakkelijk te gebruiken zonder wasknijpers, je kan je was over de stangen hangen om het te drogen. Natuurlijk is het ook mogelijk om knijpers te gebruiken, en dat is ook nodig voor als je jouw was buiten laat drogen. Deze wasknijpers kunnen gebruikt worden.

Ja, dat kan. De stangen  tot 1.6 m kunnen ongeveer 2 tot 4 kg natte wasgoed aan. De stangen van 1.8 m en 2 m kunnen 3 tot 5 kg dragen. Om er voor te zorgen dat de stangen niet krom gaan hangen door het natte dekbed, kun je het beste deze over 2 stangen tegelijkertijd ophangen.

Je kan hangertjes aan de stangen hangen, mits deze goed verdeeld worden over de stangen . Je kan eventueel 2 stangen aan elkaar gebruiken om je hangers met kleding aan te hangen.

Je kan het plafonddroogrek ook op een schuine plafond hangen. (Tot maximaal 40 graden hoek) bekijk eventueel de foto’s op de foto pagina.

Alle onderdelen van het wasrek zijn beschermd tegen roest, daarom kan het plafonddroogrek ook buiten worden gebruikt, bijvoorbeeld op een balkon.

Je kunt langskomen om het rek te bekijken, maar omdat ik geen winkel heb, moet je inderdaad eerst een afspraak hier voor maken. Bel voor een afspraak (0615379741) en kom langs op onze locatie in Delft (Aaraustraat 51).

Het plafonddroogrek kan je gewoon meenemen als je gaat verhuizen, of als je deze in een andere ruimte wilt hangen. Door de makkelijke montage en door alle touwen in het plafondbevestiging te laten, is dit zo te verhangen.

 
 
 
Heb je een andere vraag dan hierboven? Stel deze via het contactformulier hier naast en ik probeer je zo snel mogelijk een antwoord hierop te geven.
plafonddroogrek.nl-omslagfoto
Als vaste klant krijg je tijdelijk
10% korting op jouw bestellingen. 
tijdelijke korting geldt t/m 
29 november 2021

Nog geen vaste klant?
Bij afrekenen kun je je inschrijven 

Gelijk shoppen?