Veel gestelde vragen Plafonddroogrek.nl

Veel gestelde vragen over het plafonddroogrek

Klik op de vraag om het antwoord te zien.

Het plafonddroogrek kan in elke ruimte hangen aan het plafond, (een wandrek aan elke muur) mits er voldoende ventilatie mogelijk is. Een klein raampje of een afzuigsysteem is al voldoende. 

Je kan het plafonddroogrek aan elk plafond bevestigen met de bijgeleverde pluggen. Deze zijn geschikt voor betonnen plafonds. Voor verlaagde of gipsplatenplafonds zijn speciale pluggen nodig. Ik verkoop ook universele pluggen voor elk soort plafond of muur.

Met het bijgeleverde montage tekening of met het volgen van het montagefilmpje, duurt de montage gemiddeld een uurtje, in een trapgat kan dit wat langer duren. Het handigst is om met zijn tweeën te werken. Dan kan een op de trap blijven staan terwijl de ander alles aangeeft.
Kijk op mijn montage pagina om stap voor stap jouw droogrek goed op te hangen.

  • met 5 stangen – 47 cm breed
  • met 6 stangen – 54 of 53,5 cm  breed
  • met 7 stangen – 59 of  63.5 cm breed
  •  een wandrek is 47 cm breed

De breedte van het rek is afhankelijk van de maat, maar dit is altijd er bij vermeld.

  • bij 5 stangen – 11 cm
  • bij 6 stangen – 13 cm
  • bij 7 stangen – 15 cm

De stangen van het rek zijn de aangegeven maat bij het droogrek. De kortste droogrek in de webshop is 80 cm en de langste is 200 cm. Mocht je een andere maat willen dan beschikbaar, bestel 1 maat groter en zet bij opmerkingen hoelang de stangen moeten worden, ik maak hem dan kosteloos voor je op maat.

Droogrekken langer dan 200 cm verkoop ik helaas niet, omdat de stangen dan vrij snel door zakken en omdat de verzendkosten van zo’n lengte heel hoog liggen. 

Om de bijgeleverde pluggen in het plafond te kunnen monteren heb je een 8 mm boortje nodig.  Bij een betonnen plafond of wand kun je het beste een betonboor of een klopboor gebruiken. Bij gips of hout plafond is een gewoon boor voldoende. 

Het rek is zo ontworpen dat zelf ophangen vrij makkelijk gaat. Maar ik kan me voorstellen dat het soms zelf echt niet gaat.  Je zou dan een bekende/buur kunnen vragen, om je te helpen. 

Mocht het echt niet gaan, kun je mij een berichtje sturen met een paar foto’ s en jouw woonplaats, dan kunnen we samen kijken wat er mogelijk is. 

Alle rekken zijn voorzien van op maat gemaakte touwtjes van 6,5 m. Dit is voldoende om het rek op een kamer hoog plafond op te hangen. (ong. 2,55 m hoog) Het touw kan echter verlengd worden met extra touw, waardoor de hanghoogte vergroot kan worden. Deze kun je hier bestellen: Extra Touw

Alle touwtjes slijten bij gebruik.  Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, moeten ze worden vervangen door nieuwe na 2 tot 5 jaar. Dat is het enige vereiste onderhoud dat je ooit zal moeten doen. Het droogrek is ontworpen om het je zeer eenvoudig te maken.

De stangen kun je laten zakken tot hoe ver jij wilt, tot een fijne hoogte om jouw was op te hangen. Ongeveer 1,5 m van de grond bij een plafond van 2,5 m hoogte is een ideale hoogte. 

De diameter is afhankelijk van de lengte:
  • Lengte van de stangen: 1 m t/m 1,2 m –> diameter van de stangen: 11 mm of 13 mm
  • Lengte van de stangen: 1,4 m t/m 2 m –> diameter van de stangen: 16 mm of 13mm

Het droogrek is gemakkelijk te gebruiken zonder wasknijpers, je kan je was over de stangen hangen om het te drogen. Natuurlijk is het ook mogelijk om knijpers te gebruiken, liefst met softgrip en dat is ook nodig voor als je jouw was buiten laat drogen. Voor wat zwaardere was kunnen de plafonddroogrek wasknijpers hierbij het beste gebruikt worden.

Ja, dat kan. De stangen tot 1.6 m kunnen ongeveer 2 tot 4 kg natte wasgoed aan. De stangen van 1.8 m en 2 m kunnen 3 tot 5 kg dragen. Om er voor te zorgen dat de stangen niet krom gaan hangen door het natte dekbed, kun je het beste deze over twee stangen tegelijkertijd ophangen.

Je kan hangertjes aan de stangen hangen, mits deze goed verdeeld worden over de stangen. Je kunt eventueel twee stangen aan elkaar gebruiken om je hangers met kleding aan te hangen.

Je kunt het plafonddroogrek ook op een schuine plafond hangen. (Tot maximaal 40 graden hoek) bekijk eventueel de foto’s op de foto pagina.

Alle onderdelen van het wasrek zijn beschermd tegen roest, daarom kan het plafonddroogrek ook buiten worden gebruikt, bijvoorbeeld op een balkon.

Je kunt langskomen om het rek te bekijken, maar omdat ik geen winkel heb, moet je eerst een afspraak hier voor maken. Bel voor een afspraak (0615379741) en kom langs op mijn locatie in Delft (Aaraustraat 27).

Het plafonddroogrek kun je meenemen als je gaat verhuizen, of als je deze in een andere ruimte wilt hangen. Door de makkelijke montage en door alle touwen in het plafondbevestiging te laten, is dit zo te verhangen.

Wat is een plafonddroogrek en hoe werkt deze?

 
 
 
Heb je een andere vraag dan hierboven? Stel deze via het contactformulier hier naast en ik probeer je zo snel mogelijk een antwoord hierop te geven.