Hoe haal ik inktvlek uit kleding?

GRATIS verzending vanaf €100,-

Voor 15.00 besteld, dezelfde dag verzonden !

Binnen 14 dagen retourneren

Binnen 14 dagen retourneren
GRATIS verzending vanaf €100,-
Vorige
Volgende

Het is frustrerend om een inktvlek in je favoriete kledingstuk te ontdekken. 

Het goede nieuws is dat je de vlek gewoon kunt verwijderen.

Het belangrijkste is dat je snel aan de slag gaat, de vlek niet dieper in de stof wrijft en het bevlekte kledingstuk niet in de wasdroger stopt. Door deze tips te volgen en een vlekken verwijderaar als ontsmettingsalcohol of wasmiddel te gebruiken zal je kleding schoon worden en er weer als nieuw uitzien.

inktvlek-blog
Tip 1 Vlekkenverwijderaar

Koop een vlekkenverwijderaar bedoeld voor inktvlekken. Kijk in het schap met wasmiddelen in de supermarkt of bij de drogist en kijk of je één kunt vinden die inkt- en pennenvlekken verwijdert. Bekende merken vlekkenverwijderaars zijn onder andere Dr. Beckmann en HG Vlekweg. Volg daarna de gebruiksaanwijzingen van de verpakking.

Tip 2 Melk

Wil je snel van het inktvlek af in je kledingstuk, doe melk (vol of halfvol) het in een schaaltje. Doe het stuk met het vlek er in en laat het even intrekken. Mocht de melk erg blauw (of andere kleur inkt) worden,  ververs de melk. Na een tijdje zal je zien dat de vlek verdwijnt. 

Zie foto’s hieronder. (bron foto’s: Petra Korsten Meijers uit de Facebook groep Huishouden op rolletjes)        

inkt vlek
vlek weken in melk
inkt weg

 

Tip 3 Glycerine gebruiken

Koop een fles pure, vloeibare glycerine. Vloeibare glycerine kun je kopen bij de drogist of apotheek. Breng de glycerine met een wattenstaafje op de inktvlek aan. Dep de glycerine op het bevlekte kledingstuk zodat de hele vlek ermee bedekt is. Laat de glycerine in de vlek trekken.

Doe daarna enkele druppels wasmiddel in een kom met water. Meng het wasmiddel met het water in de kom. Breng het mengsel van wasmiddel en water met een wattenstaafje op de vlek aan. Wrijf voorzichtig met het wattenstaafje over de vlek om ervoor te zorgen dat het mengsel gaat schuimen. Was het kledingstuk met koud water in de wasmachine. Kijk na het wassen of de vlek verdwenen is. Als de vlek nog in het kledingstuk zit herhaal je het proces.

Tip 4 Haarspray gebruiken

Gebruik haarspray met alcohol. Gebruik geen haarspray waaraan geurstoffen, oliën en hydraterende stoffen toegevoegd zijn, want daardoor kunnen er vlekken in je kleding komen en kan je kleding beschadigd raken. Bekijk daarom de lijst met ingrediënten op de fles voordat je de haarspray gebruikt. Bevochtig de inktvlek met een natte doek of spons. Zo voorkom je dat de haarspray de vlek uitdroogt. Spuit de haarspray op de inktvlek. Houd de spuitbus met haarspray tijdens het spuiten op een afstand van ongeveer vijf centimeter van de vlek en zorg ervoor dat de vlek volledig doorweekt is met haarspray. Laat het even intrekken.Was daarna het bevlekte kledingstuk volgens het wasprogramma dat je normaal ook gebruikt. Controleer of de inktvlek verdwenen is voordat je het kledingstuk in de wasdroger stopt.

Mochten deze tips niet helpen dan kun je altijd nog een leuke strijkapplicatie gebruiken om de vlek te bedekken, of gebruik het kledingstuk voor andere doeleinden dan het te dragen.

Heb je andere tips die je wilt delen? Plaats ze op hier onder!

Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Deel op facebook
Facebook
Deel op google
Google+
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

2 reacties op “Hoe haal ik inkt vlekken uit kleding?”

  1. Pingback: Huis, tuin en keukenmiddelen om een inktvlek mee te verwijderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

plafonddroogrek.nl-omslagfoto
Als vaste klant krijg je altijd
5% korting op jouw bestellingen. 

Nog geen vaste klant?
Bij afrekenen kun je je inschrijven 

Gelijk shoppen?