Hoe haal ik roestvlekken uit kleding?

GRATIS verzending vanaf €100,-

Op werkdagen voor 15.00 besteld, dezelfde dag verzonden

Binnen 14 dagen retourneren

Op werkdagen voor 15.00 besteld, dezelfde dag verzonden
Binnen 14 dagen retourneren
GRATIS verzending vanaf €100,-
Vorige
Volgende
Roest in je kleding?

Heel vervelend om roestvlekken in je kleding of andere stoffen te ontdekken, maar er zijn methodes om deze vlekken te verwijderen. 

Let op! Aangezien zure producten weleens een blekend effect kunnen hebben, is het belangrijk dat je de methodes voor het ontroesten van witte en bonte was niet door elkaar haalt!

Allereerst wil ik je de beste tips geven om roestvlekken uit witte kleding te verwijderen:

Citroen en zout.

Maak een papje van een halve, uitgeperste citroen en 2 theelepels zout. Wrijf de roestvlekken ermee in, laat het een uurtje intrekken (het liefst in de zon) en spoel het kledingstuk vervolgens goed uit met koud water. Was de kleding zoals je gewend bent.

Verwarmd citroensap.
Het kan ook helpen om de roestvlek met verwarmd citroensap te behandelen. Smeer de vlek hiermee in, spoel het kledingstuk daarna goed uit met koud water en was daarna zoals gewoonlijk.

wassen met citroen en zout-plafonddroogrek.nl
wassen met azijn en zout-plafonddroogrek.nl

Zout en azijn.
In plaats van citroen kun je ook azijn gebruiken voor het zuur. Maak een mengsel van zout en azijn en smeer de vlek hiermee in (gebruik hier eventueel een oude tandenborstel voor). Laat het een half uur intrekken, spoel het kledingstuk uit met koud water en was het vervolgens zoals normaal.

Gekleurde kleding kan verbleken als je het met citroen, zout of azijn behandelt, maar gelukkig levert zure melk (karnemelk) ook geweldige resultaten op.

Het klinkt misschien gek – en een beetje onprettig – maar door een gekleurd kledingstuk met een roestvlek een nachtje in zure melk te leggen (laat de melk hiervoor een aantal dagen op een warme plek staan), zullen de roestvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Was het kledingstuk daarna wel goed met een lekker ruikend wasmiddel of gebruik de Wasparfum in diverse geuren voor een langdurig heerlijk ruikende was.

 

karnemelk-plafonddroogrek.nl

Het is dus niet nodig om dure vlekkenverwijderaars aan te schaffen om hardnekkige roestvlekken te verwijderen. Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes werken net zo goed (zo niet beter!).

Meer tips of andere ideeën? Deel ze met ons hieronder.

Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Deel op facebook
Facebook
Deel op google
Google+
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

plafonddroogrek.nl-omslagfoto

Ontvang alle
Ins & Outs van Plafonddroogrek.nl

Schrijf je in en ontvang een kortingscode voor
10% korting op je bestelling!