Montage Plafonddroogrek - Plafonddroogrek.nl

Montage van je plafonddroogrek

Tof dat je je droogrek hebt besteld, op de montage tekening bij het droogrek, staat alles goed beschreven,

Bekijk eerst onderstaand filmpje en daaronder staat alles stap voor stap uitgelegd, met duidelijke foto’s, zodat de montage nog makkelijk gaat.

Stap voor montage stap uiteg

plafonddroogrek-stangen-uitmeten
Plafondbevestigingen plaatsen:

Plaats een plafondbevestiging op minstens 2,5 cm van de muur waar de muurbevestiging moet komen. Meet vervolgens nauwkeurig waar de volgende plafondbevestiging komt door de stang recht onder de rondjes te houden. De afstand tussen de plafondbevestigingen komt overeen met de maat van het bestelde droogrek. Markeer de gaten met een potlood en boor ze daarna op die plekken. Plaats de meegeleverde pluggen (voor een betonnen plafond) in de gaten en schroef de bevestigingen vast met de schroeven. Als je een ander type plafond of muur hebt, heb je speciale pluggen nodig die geschikt zijn voor jouw plafond of muur, verkrijgbaar bij een bouwmarkt.

plafonddroogrek-muurbevestiging-vast-schroeven

Bevestig de muurbevestiging op ongeveer 150 cm hoogte vanaf de vloer, aan de muur naast het droogrek. De plafondbevestigingen moeten binnen 10 cm van de muur geplaatst worden. Als de muurbevestiging aan de achterzijde van de muur komt waar het droogrek hangt, bevestig deze dan op minstens 5 en hooguit 10 cm afstand van het droogrek.

plafonddroogrek-touw-op-maat-maken

Het touw is reeds in gelijke lengtes van 7 meter voorgesneden, wat ideaal is voor een kamer met een plafondhoogte van 2,55 meter. Als het rek hoger komt te hangen, is het verstandig om het touw te verlengen. Dit doe je echter pas nadat het rek correct is opgehangen, door aan het einde van elk stuk touw extra touw te knopen, zodat je het touw kunt grijpen wanneer de stang laag hangt.

plafonddroogrek-touw-door-plafondbevestiging

Vouw het touw dubbel en maak een lus aan de kant waar de muurbevestiging moet komen. Haal het door de rondjes in de plafondbevestiging met het bijgeleverde ijzeren draadje, zoals getoond op de foto. Ik gebruik zelf een haarspeld, wat veel eenvoudiger en sneller werkt.

plafonddroogrek-touwtjes-van-het-droogrek

Het enkele touw, het langere stuk, haal je door de ring aan de andere kant van de plafondbevestiging. De touwtjes moeten lopen zoals op deze foto: bij de muurbevestiging dubbel en aan de andere kant enkel.

Het rek kan ook tussen twee muren gemonteerd worden als het plafond te hoog is, liever niet in wil boren of als je dit fijner vindt. 

Als je jouw plafonddroogrek aan de muur bevestigd, moeten de touwtjes iets anders lopen dan als een plafonddroogrek aan het plafond hangt. Als het touw op de normale manier hangt, scheurt het touw veel sneller en dat wil je natuurlijk niet. In het filmpje leg ik je in twee kleine stappen hoe dit moet. 

nieuw montage-stang-2

Nu hang je de stangen op.  Doe het ijzeren hulpje aan het touw zoals hier afgebeeld en trek het touw vervolgens door het kleinere gaatje aan het uiteinde van de stang. 

nieuw montage-stang-extra

Daarna maak je een goede knoop in het touw, je kunt eventueel een dubbele knoop in zetten. Dan trek je het touw terug zodat het uiteinde in het grotere gaatje verdwijnt. Zorg er voor dat het knoopje goed vast zit.  

plafonddroogrek-stangen-goed-hangen

Trek nu aan het touw zo dat de stangen net onder het plafondbevestiging komen te hangen. Zo weet je dat het touw goed verdeeld is en de stangen recht komen te hangen. 

plafonddroogrek-kraaltje-touwtje

Nu kun je het kraaltje rijgen door het dubbele touw. Je kunt dit doen door behulp van het “hulpje” maar het kan ook zonder. 

nieuw montage-stang-muur

Het kraaltje schuif je op een goede plek, bij de muurbevestiging zodat de stang op ongeveer 5 cm van het plafond hangen. Als de stang goed hangt boven, kun je een knoop maken onder het kraaltje. 

Nu kun je de laatste 5 stappen voor elke stang herhalen totdat alle stangen hangen. Daarna kun je de overige kraaltjes aan het uiteinde van de touwtjes rijgen en vastknopen. Dit is handig als het het touw om hoog wil hijsen als de was er aan hangt, maar is niet per se nodig. 

Klaar voor gebruik!

Als je alle stappen goed hebt uitgevoerd, is je droogrek nu klaar voor gebruik.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over de montage, het gebruik of wat dan ook, stel ze gerust aan mij.  Je kunt me bellen of een whatsappje bericht sturen op +31615379741 
(tot uiterlijk 21.00)

Ik zou het leuk vinden om een foto van het opgehangen rek te mogen ontvangen, om het op mijn sociaal media (Facebook, Instagram of Google)  te plaatsen, zodat andere mensen kunnen zien hoe de rekken hangen.  Je mag ze mailen naar info@plafonddroogrek.nl 

Alvast heel veel plezier met je droogrek en veel droge was toegewenst.

Hieronder kun je het montagefilmpje bekijken, de ene is vrij simpel en de andere wat uitgebreider. 

Ik heb de montage heel uitgebreid met stap-voor-stapfoto’s gemaakt, om zo duidelijk mogelijk alles uit te leggen. In alle andere landen waar het rek wordt verkocht, krijg je alleen maar deze tekening om het rek te monteren. Maar misschien heb je hier ook wat aan.;) Bij jouw rek is deze ook toegevoegd. 

montagetekening1-plafonddroogrek.nl
montagetekening2-plafonddroogrek.nl
montagetekening3-plafonddroogrek.nl