Montage Plafonddroogrek - Plafonddroogrek.nl

Montage van je plafond/wand-droogrek

Tof dat je je droogrek hebt besteld, op de montage tekening bij het droogrek, staat alles goed beschreven,
Ik leg je hier alles stap voor stap uit met duidelijke foto’s zodat de montage nog makkelijk gaat.
plafonddroogrek-stangen-uitmeten
Plafondbevestigingen plaatsen:

Plaats één plafond bevestiging op minimaal 2,5 cm van de muur af waar op de muurbevestiging moet komen.  Meet dan goed uit waar de volgende plafond bevestiging komt, door de stang precies onder de rondjes te houden. De afstand tussen de plafondbevestigingen is de maat van het bestelde droogrek. De stangen zijn altijd iets korter. Teken de gaten uit met een potlood en boor daarna de gaten op die plekken. Stop de bijgeleverde pluggen (voor betonen muur of plafond) in de gaten en schroef daarna de bevestigingen vast met schroeven. Heb je een ander soort plafond of muur, dan heb je ook pluggen nodig die goed zijn voor jouw plafond of muur. Deze kun je kopen bij een bouwmarkt.  

plafonddroogrek-muurbevestiging-vast-schroeven

Maak de muurbevestiging vast op ongeveer 150 cm van de vloer vast, op de muur naast het droogrek. De plafondbevestigingen mogen niet verder dan 10 à 15 cm van de wand hangen. Komt de muurbevestiging achter op de wand waar het droogrek komt te hangen? Maak deze vast op minimaal 5 en maximaal 10 cm naast het droogrek.

plafonddroogrek-touw-op-maat-maken

Het touw is al vast doorgeknipt in gelijke stukken van 7m. Dit is een prima lengte bij een kamer hoog plafond (2.55m) Komt het rek hoger te hangen is het nodig om het touw daarna te verlengen. Dit doe je pas als het rek goed hangt, door touw aan het uiteinde van elk touwtje bij te knopen, zodat je het touw kan pakken als een stang laag hangt.

plafonddroogrek-touw-door-plafondbevestiging

Vouw het touw dubbel en maak een lusje in het touw aan de kant waar de muurbevestiging komt, door de rondjes in de plafondbevestiging door middel van bijgeleverde ijzeren draadje (hulpje) zoals op deze foto afgebeeld. Zelf gebruik ik een haarspeldje, dit gaat veel makkelijker en sneller.

plafonddroogrek-touwtjes-van-het-droogrek

De enkele touw, het langere stuk, haal je ook door het rondje aan de andere kant door de plafondbevestiging. De touwtjes horen zo te lopen als op deze foto, waar de muurbevestiging komt dubbel en aan de andere kant enkel.

Het rek kan ook tussen twee muren gemonteerd worden als het plafond te hoog is, liever niet in wil boren of als je dit fijner vindt. 

Als je jouw plafonddroogrek aan de muur bevestigd, moeten de touwtjes iets anders lopen dan als een plafonddroogrek aan het plafond hangt. Als het touw op de normale manier hangt, scheurt het touw veel sneller en dat wil je natuurlijk niet. In het filmpje leg ik je in twee kleine stappen hoe dit moet. 

Nu hang je de stangen op.  Doe het ijzeren hulpje aan het touw zoals hier afgebeeld en trek het touw vervolgens door het kleinere gaatje aan het uiteinde van de stang. 

Daarna maak je een goede knoop in het touw, je kunt eventueel een dubbele knoop in zetten. Dan trek je het touw terug zodat het uiteinde in het grotere gaatje verdwijnt. Zorg er voor dat het knoopje goed vast zit.  

plafonddroogrek-stangen-goed-hangen

Trek nu aan het touw zo dat de stangen net onder het plafondbevestiging komen te hangen. Zo weet je dat het touw goed verdeeld is en de stangen recht komen te hangen. 

Nu kun je het kraaltje rijgen door het dubbele touw. Je kunt dit doen door behulp van het “hulpje” maar het kan ook zonder. 

Het kraaltje schuif je op een goede plek, bij de muurbevestiging zodat de stang op ongeveer 5 cm van het plafond hangen. Als de stang goed hangt boven, kun je een knoop maken onder het kraaltje. 

Nu kun je de laatste 5 stappen voor elke stang herhalen totdat alle stangen hangen. Daarna kun je de overige kraaltjes aan het uiteinde van de touwtjes rijgen en vastknopen. Dit is handig als het het touw om hoog wil hijsen als de was er aan hangt, maar is niet per se nodig. 

Klaar voor gebruik!

Als je alle stappen goed hebt uitgevoerd, is je droogrek nu klaar voor gebruik.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over de montage, het gebruik of wat dan ook, stel ze gerust aan mij.  Je kunt me bellen of een whatsappje bericht sturen op +31615379741 
(tot uiterlijk 21.00)

Ik zou het leuk vinden om een foto van het opgehangen rek te mogen ontvangen, om het op mijn sociaal media (Facebook, Instagram of Google)  te plaatsen, zodat andere mensen kunnen zien hoe de rekken hangen.  Je mag ze mailen naar info@plafonddroogrek.nl 

Alvast heel veel plezier met je droogrek en veel droge was toegewenst.

Hieronder kun je het montagefilmpje bekijken, de ene is vrij simpel en de andere wat uitgebreider. 

Ik heb de montage heel uitgebreid met stap-voor-stapfoto’s gemaakt, om zo duidelijk mogelijk alles uit te leggen. In alle andere landen waar het rek wordt verkocht, krijg je alleen maar deze tekening om het rek te monteren. Maar misschien heb je hier ook wat aan.;) Bij jouw rek is deze ook toegevoegd. 

montagetekening1-plafonddroogrek.nl
montagetekening2-plafonddroogrek.nl
montagetekening3-plafonddroogrek.nl
plafonddroogrek.nl-omslagfoto

Wordt vaste klant en
 krijg elke volgende bestelling met 5% korting. 

Nog geen vaste klant? 
Dit kun je worden bij afrekenen. 

Laagdrempelig kennismaken 
met wasparfum? 
Ontdek 3 wasparfum geurtjes  
Ninfea, Luna en Neve!