Montage - Plafonddroogrek.nl

Montage van je plafond/wand-droogrek

Tof dat je je droogrek hebt besteld, op de montage tekening bij het droogrek, staat alles goed beschreven,
Ik leg je hier alles stap voor stap uit met duidelijke foto’s zodat de montage nog makkelijk gaat.
plafonddroogrek-stangen-uitmeten
Let op: bij een 7 stangen rek is de afstang van de rondjes niet gelijk. Hang de korte afstand tussen de rondjes aan de voorkant. Dit heeft met luchtcirculatie te maken.
Plafondbevestigingen plaatsen:

Plaats één plafond bevestiging op minimaal 2,5 cm van de muur af waar op de muurbevestiging moet komen.  Meet dan goed uit waar de volgende plafond bevestiging komt, door de stang precies onder de rondjes te houden. De afstand tussen de plafondbevestigingen is de maat van het bestelde droogrek. De stangen zijn altijd iets korter. Teken de gaten uit met een potlood en boor daarna de gaten op die plekken. Stop de bijgeleverde pluggen (voor betonen muur of plafond) in de gaten en schroef daarna de bevestigingen vast met schroeven. Heb je een ander soort plafond of muur, dan heb je ook pluggen nodig die goed zijn voor jouw plafond of muur. Deze kun je kopen bij een bouwmarkt.  

Wandbevestiging plaatsen:

De wand bevestigingen monteer je op hetzelfde manier alleen met de 3 gaatje aan de muur. Teken eerst de 3 gaten voor en volg daarna het uitleg van hier boven.

Volg daarna de aanwijzingen zoals bij de onderstaande foto’s beschreven en afgebeeld.
plafonddroogrek-muurbevestiging-vast-schroeven
Maak de muurbevestiging vast op ong. 150cm van de vloer vast op de muur naast het droogrek. Komt de muurbevestiging achter op de wand waar het droogrek komt te hangen? Maak deze vast op minimaal 5 tot 10 cm naast het droogrek.
plafonddroogrek-touw-op-maat-maken
Het touw is al vast voorgeknipt in gelijke stukken van 6,5m. Dit is een prima lengte bij een kamer hoog plafond (2.55m) Komt het rek hoger te hangen is het nodig om het touw daarna te verlengen. Dit doe je pas als het rek goed hangt, door touw aan het uiteinde van elk touwtje bij te knopen zodat je bij het touw kan als een stang om laag komt.
plafonddroogrek-touw-door-plafondbevestiging
Haal het touw door de rondjes in het plafondbevestiging doormiddel van bijgeleverde ijzeren draadje (hulpje) zoals op deze foto afgebeeld. Zelf gebruik ik een haarspeldje, dit gaat veel makkelijker en sneller.
plafonddroogrek-touwtjes-van-het-droogrek
De touwtjes horen zo te lopen als op deze foto, waar de muurbevestiging komt dubbel en aan de andere kant enkel.
plafonddroogrek-touw-met-tang-trekken
Als alle touwtjes door de kartols zijn gehaald is het tijd om kraaltjes te rijgen. Met behulp van het "hulpje" haal je het dubbele touw door 2 kraaltjes. Gebruik hiervoor een tang zodat je het touw goed er door kunt trekken.
plafonddroogrek-touw-aan-stang-hangen
Nu hang je de stangen op. Maak een knoop aan het uiteinde van de enkele touwtjes en stop ze in het gaatje aan het uiteinde van de stang. Bij alle nieuwe rekken haal je erst het touw door het gaatje in het uiteinde en maak je daarna eeen knoopje.
plafonddroogrek-touwtje-goed-aantrekken
Zorg er voor dat het knoopje goed er in zit, je kan het met een klein spijkertje of schroefje aanduwen, en trek het touw zo in het gleufje dat het niet meer los kan komen. Het gleufje moet aan de bovenzijde van de stang komen, draai eventueel de uiteindes zodat het bij alle stangen hetzelfde is.
plafonddroogrek-stangen-goed-hangen
Trek het touw zo aan dat de stangen net onder het plafondbevestiging komen te hangen.
plafonddroogrek-knoop-onder-het-kraaltje
Als de stang goed hangt kun je onder het kraaltje een knoop maken zodat deze niet meer gaat verschuiven als de was op de stangen hangt. Herhaal dit bij elke stang.
plafonddroogrek-muurbevestiging
Het 2de kraaltje kan je vast maken aan het uiteinde van elke touw, onderaan. Dit is handig als je het touw goed vast wilt pakken als de stangen laag hangen om ze omhoog te trekken.
plafonddroogrek-klaar-voor-gebruik
Klaar voor gebruik!

Als je alle stappen goed hebt uitgevoerd, is je droogrek nu klaar voor gebruik.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over de montage, het gebruik of wat dan ook, stel ze gerust aan mij.  Je kunt me bellen of een whatsappje bericht sturen op +31615379741 
(tot uiterlijk 21.00)

Ik zou het leuk vinden om een foto van je te kunnen ontvangen om het op mijn sociaal media (Facebook, Instagram of Google+)  te kunnen plaatsen.  Je mag ze mailen naar info@plafonddroogrek.nl 

Al vast heel veel plezier met je droogrek en veel droge was toegewenst.

Hieronder kun je het montagefilmpje bekijken, de een is vrij simpel en de andere wat uitgebreider. 

Ik heb de montage heel uitgebreid met stap-voor-stapfoto’s gemaakt, om zo duidelijk mogelijk alles uit te leggen. In alle andere landen waar het rek wordt verkocht krijg je alleen maar deze tekening om het rek te monteren. Maar misschien heb je hier ook wat aan.;) Bij jouw rek is deze ook toegevoegd. 

montagetekening1-plafonddroogrek.nl
montagetekening2-plafonddroogrek.nl
montagetekening3-plafonddroogrek.nl

Ontdek de nieuwe wasparfum LUNA

Verkrijgbaar in 10 ml, 100 ml en 500 ml

plafonddroogrek.nl-omslagfoto

Wordt vaste klant en
 krijg altijd 5% korting 
op jouw aankopen.

Nog geen vaste klant? 
Dit kun je worden bij afrekenen. 

Laagdrempelig kennismaken 
met wasparfum? 
Ontdek de 3 nieuwste geurtjes  
Sole, Thomas en Neve!