Montage - Plafonddroogrek.nl

Montage van je plafond/wand-droogrek

Tof dat je je droogrek hebt besteld, op de montage tekening bij het droogrek, staat alles goed beschreven,
Maar ik hier alles stap voor stap uitgelegd met duidelijke foto’s zodat de montage nog makkelijk gaat.
plafonddroogrek-stangen-uitmeten
Let op: bij een 7 stangen rek is de afstang van de rondjes niet gelijk. Hang de korte afstand tussen de rondjes aan de voorkant. Dit heeft met luchtcirculatie te maken.
Plafondbevestigingen plaatsen:

Plaats één plafond bevestiging op minimaal 2,5 cm  van de muur af waar op de muurbevestiging moet komen.  Meet dan goed uit waar de volgende plafond bevestiging komt,  door de stang precies onder de rondjes te houden. De afstand tussen de plafondbevestigingen is de maat van het bestelde droogrek. De stangen zijn altijd iets korter. Teken de gaten uit met een potlood en boor daarna de gaten op die plekken. Stop de bijgeleverde pluggen (voor betonen muur of plafond) in de gaten en schroef daarna de bevestigingen vast met schroeven. Heb je een ander soort plafond of muur, dan heb je ook pluggen nodig die goed zijn voor jouw plafond of muur. Deze kun je kopen bij een bouwmarkt.  

Wandbevestiging plaatsen:

De wand bevestigingen monteer je op hetzelfde manier alleen met de 3 gaatje aan de muur. Teken eerst de 3 gaten voor en volg daarna het uitleg van hier boven.

Volg daarna de aanwijzingen zoals bij de onderstaande foto’s beschreven en afgebeeld.
plafonddroogrek-muurbevestiging-vast-schroeven
Maak de muurbevestiging vast op ong. 150cm van de vloer vast op de muur naast het droogrek. Komt de muurbevestiging achter de wand waar het droogrek komt te hangen? Maak deze vast op minimaal 15 cm naast het droogrek.
plafonddroogrek-touw-op-maat-maken
Verdeel het touw in stukken: bij normale kamerhoogte is 7m prima, bij hogere plafonds is tussen 8 en 10 m voldoende. Zo heb je altijd genoeg touw om je droogrek op te hangen. Hoe reken je uit hoeveel touw je nodig hebt? 4x afstand van de muurbevestiging naar het plafond + 1x droogrek lengte. Bij 2m rek 4x hoogte +2m. Tip om het touw zonder knopen uit elkaar te halen: Pak het bundel stevig vast en haal het uiteinde van de binnenkant van de bundel eerst uit, trek aan het touw tot deze helemaal uit elkaar is. Ga dan pas afmeten.
plafonddroogrek-touw-door-plafondbevestiging
Haal het touw door de rondjes in het plafondbevestiging doormiddel van bijgeleverde ijzeren draadje (hulpje) zoals op deze foto afgebeeld. Zelf gebruik ik een haarspeldje, dit gaat veel makkelijker en sneller.
plafonddroogrek-touwtjes-van-het-droogrek
De touwtjes horen zo te lopen als op deze foto, waar de muurbevestiging komt dubbel en aan de andere kant enkel.
plafonddroogrek-touw-met-tang-trekken
Als alle touwtjes door de kartols zijn gehaald is het tijd om kraaltjes te rijgen. Met behulp van het "hulpje" haal je het dubbele touw door 2 kraaltjes. Gebruik hiervoor een tang zodat je het touw goed er door kunt trekken.
plafonddroogrek-touw-aan-stang-hangen
Nu hang je de stangen op. Maak een knoop aan het uiteinde van de enkele touwtjes en stop ze in het gaatje aan het uiteinde van de stang.
plafonddroogrek-touwtje-goed-aantrekken
Zorg er voor dat het knoopje goed er in zit, je kan het met een klein spijkertje of schroefje aanduwen, en trek het touw zo in het gleufje dat het niet meer los kan komen. Het gleufje moet aan de bovenzijde van de stang komen, draai eventueel de uiteindes zodat het bij alle stangen hetzelfde is.
plafonddroogrek-stangen-goed-hangen
Trek het touw zo aan dat de stangen net onder het plafondbevestiging komen te hangen.
plafonddroogrek-knoop-onder-het-kraaltje
Als de stang goed hangt kun je onder het kraaltje een knoop maken zodat deze niet meer gaat verschuiven als de was op de stangen hangt. Herhaal dit bij elke stang.
plafonddroogrek-muurbevestiging
Het 2de kraaltje kan je vast maken aan het uiteinde van elke touw, onderaan. Dit is handig als je het touw goed vast wilt pakken als de stangen laag hangen om ze omhoog te trekken.
plafonddroogrek-klaar-voor-gebruik
Klaar voor gebruik!

Als je alle stappen goed hebt uitgevoerd, is je droogrek nu klaar voor gebruik.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over de montage, het gebruik of wat dan ook, stel ze gerust aan mij.  Je kunt me bellen of een wats-apje bericht sturen op +31615379741 
(tot uiterlijk 21.00)

Ik zou het leuk vinden om een foto van je te kunnen ontvangen om het op mijn sociaal media (Facebook, Instagram of Google+)  te kunnen plaatsen.  Je mag ze mailen naar info@plafonddroogrek.nl 

Al vast heel veel plezier met je droogrek en veel droge was toegewenst.

Hier kun je nog eens het montage filmpje bekijken, mocht je er behoefte aan hebben.

Ik heb de montage heel uitgebreid met stap voor stap foto’s gemaakt, om zo duidelijk mogelijk alles uit te leggen. Alle andere landen waar het rek wordt verkocht krijg je enkel deze tekening om het trek te monteren. Maar misschien heb je hier ook wat aan.;) Bij jouw rek is deze ook bijgevoegd. 

montagetekening1-plafonddroogrek.nl
montagetekening2-plafonddroogrek.nl
montagetekening3-plafonddroogrek.nl
plafonddroogrek.nl-omslagfoto

Wordt vaste klant en
 krijg altijd 5% korting 
op jouw aankopen.

Nog geen vaste klant? 
Dit kun je worden bij afrekenen. 

Laagdrempelig kennismaken 
met wasparfum? 
Ontdek de 3 nieuwste geurtjes 
YoGo, Sole en Thomas!