Hoe vaak was je dingen in huis?

Hoe vaak was je dingen in huis

Hoe vaak moet je de binnenkant van uw koelkast reinigen? Wat dacht je van je douchegordijnen en badmatten? Weet jij het? Je koelkast moet driemaandelijks worden schoongemaakt, badmatten worden wekelijks gewassen en douchegordijnen moeten elke 3 maanden gewassen worden. Als je het schoonmaken en wassen rond het huis wilt bijhouden (zonder alles in het geheugen vast te leggen), schakel dan de hulp in van volgende handige schema’s:

In tegenstelling tot veel huishoudschema’s die zijn toegespitst op dagelijkse en wekelijkse reinigingstaken (stof, vegen, wrijven), biedt deze schema een reinigingsgids voor afzonderlijke items, die we altijd vergeten en ons afvragen hoe vaak we ze moeten schoon maken. Het feit dat het prachtig geïllustreerd is (door Yumi Sakugawa) maakt het een genot om naar te kijken of het op het prikbord te hangen.

Je hebt je misschien achter de oren gekrabd toen je de frequentie voor het schoonmaken van je lakens zag. Maar bedenk eens hoeveel uur we tussen onze lakens doorbrengen – minstens zes uur per nacht. Als jij of je partner ‘s nachts niet zweet, kun je best om de andere week ook je lakens wassen.

Als jij je badhanddoeken langer dan voorgeschreven wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je ze goed uithangt en laat ze na elk gebruik voldoende drogen. Ze gaan muf ruiken als ze na gebruik niet volledig drogen.

Bovenstaande groene checklist is van Good Housekeeping over hoe vaak je bepaalde items moet wassen. De keuzevakken zijn erg handig, zo is het gemakkelijker om dingen bij te houden.

Iedereen houdt natuurlijk van schone kleding, maar niet alle kledingstukken hoeven we te wassen na 1 x dragen. Dit houdt in dat pyjama’s, broeken en baddoeken vaker gebruikt kunnen worden, wat altijd goed nieuws is in onze wasmand.

Theedoeken en vaatdoekjes zijn een van de smerigste dingen in je huis, dus het is geen verrassing dat ze dagelijks worden gewassen en vervangen, samen met handdoeken en washandjes.

Heel vaak wordt douchegordijnen vergeten, omdat je zou denken dat ze elke keer als er gedoucht wordt, een normale wasbeurt krijgen. Ze moeten samen met dekens, kleedjes en bovenkleding zo als regenjassen en jassen om de drie maanden gewassen worden.

Wanneer heb je voor het laatst je kussen schoongemaakt? Als je dat nog niet hebt gedaan sinds je ze hebt gekocht, kun je overwegen ze nu te reinigen. En was dan ook om de zes maanden je dekbedden.

Druk beide schema’s af of sla deze op je telefoon op zodat je niks meer vergeet!

Heb je nog andere leuke en handige tips? Schrijf ze hier onder of plaats ze op mij Facebookpagina.

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *