Plafonddroogrek, noodzaak of gemak?

Plafonddroogrek, noodzaak of gemak?

Mijn gezin wordt groter, dus ook meer was!

Je zal nu wel denken; je gezin wordt groter? Van harte gefeliciteerd!

NEE, niet op die manier.

Mijn gezin wordt niet groter qua mensen, nee,  maar qua kleding! Grotere kleding en meer kleding. Mijn zoontje is nu al weer 8 jaar en zijn kleding wordt steeds een maatje groter. Hij speelt vaak buiten dus heeft bijna elke dag schone kleding aan. Mijn dochter wordt ouder, al weer 22 jaar, pff  wat gaat dat snel zeg, ze koopt nieuwe kleding en wilt vaker iets anders aan, naar werk, feestjes, chillen met vrienden. Mijn vriend werkt veel buiten,  vooral met regenachtig weer bah, ook hij heeft steeds schone werkkleding nodig.
Met al die grotere kleding en meer kleding, is de wasmand natuurlijk sneller vol en was ik ook meer. 

Maar waar moet ik het kwijt?

mijn-was-hoekje-plafonddroogrek.nl
De wasmand stickers shop je hier 😉

Ik had 2 plafond droogrekken op zolder hangen. Eén van 2 m met 6 stangen en één van 1,6 m met 5 stangen. Het werd tijd voor meer wasruimte. Een gewone staande droogrek was geen optie, want de was wordt in mijn dochters kamer (zolder) opgehangen. Ik wil daar geen ruimte innemen door op de grond was te gaan stallen. Omdat de plafonddroogrekken totaal niet in de weg staan, heb ik de kleinere plafondrek omgewisseld naar een grotere van 2 meter met 7 stangen 

Nu kan ik met gemak 2 volle wasmachines met kleding ophangen om te drogen. En hou nog zelfs 2 stangen over, dus een klein wasje kan er ook nog bij. Zo zijn mijn wasmanden snel leeg en hoef ik niet na één volle wasmachine te wachten tot dat de ene was droog is om een volgende te draaien.
Voor veel mensen zou een plafond droogrek een uitkomst zijn omdat ze te weinig ruimte hebben om hun was te drogen, maar voor velen, zo ook voor mij, is het echter gemak. Zo kan ik veel was in 1 keer ophangen zonder dat het bruikbare ruimte inneemt. Zoals je kunt zien hangt nu één schuin en één recht.

plafonddroogrek op zolder schuin plafond
plafonddroogrek-Zolder-2 x 200cm

De eerste gedachten die mensen hebben bij het plafonddroogrek: het is zo’n gedoe om deze op te hangen, je moet alles uitmeten, boren, draden doorheen rijgen en alles goed hangen.
Maar iedereen die het plafonddroogrek gekocht heeft bij mij zeggen na het monteren; Het was de moeite waard en goedkoper dan alle andere aanbieders van deze droogrekken. Nu hangt de was lekker tegen het plafond en niet in de weg zoals al die staande rekjes voorheen.

kleine-plafonddroogrek

Je kan natuurlijk ook montage bestellen bij je plafonddroogrek, dan kom ik deze voor jou ophangen.
En ga je verhuizen of wil je het rek toch ergens anders ophangen? Geen probleem, je hoeft niet alles meer op nieuw te rijgen. Alleen de schroeven er uit schroeven, alles uitmeten en het rek kan zo weer vastgemaakt worden op een nieuw plekje. 
Gemak of noodzaak, het plafond droogrek is een niet al te dure en handige manier van was ophangen.

montage boven trap-plafonddroogrek.nl
korte plafonddroogrek 5 stangen in badkamer

De kortere plafonddroogrek heb ik nog korter gemaakt (70 cm breed) en daarna in mijn badkamer opgehangen, boven mijn wasmachine. Daarop hangen we baddoeken en handdoeken die nog een ronde mee kunnen of een klein wasje als ik deze gelijk op wil hangen en geen zin heb om naar zolder te lopen. Zo heb ik weer gemak van een plafonddroogrek die anders ongebruikt zou liggen. En handdoeken altijd droog voor gebruik of vood=rdat ze de wasmand in gaan. 

Heb jij nog vragen, opmerkingen of tips? Plaats ze hieronder of op Facebook.

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

1 reactie op “Plafonddroogrek, noodzaak of gemak?”

  1. Wat een super idee! Ik merk het ook dat de was aan het groeien is doordat zoonlief groter wordt. Vind ook dat kleding gewoon lekker vies moet worden, de wasmachine is gelukkig geduldig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *