Je na een verfrissende douche afdrogen met een heerlijk ruikende handdoek is toch wel een droomscenario. Maar als je je handdoek al een keertje hebt gebruikt, is van de geur van je wasmiddel vaak niet heel veel meer te bekennen. Daardoor vragen wij ons toch wel af hoe vaak je je handdoek eigenlijk moet wassen.

handdoeken

Je hoeft je handdoek niet na een keer gebruiken al in de wasmand te gooien.

Bacteriën

Het is helemaal geen logische gedachten: je droogt jezelf af aan een handdoeken en de eerder kurkdroge handdoek wordt daardoor vochtig en is daarmee een perfecte broedplaats voor bacteriën. Of is het toch niet zo zwart wit? Volgens microbioloog Philip Tierno, werkzaam aan de Universiteit van Geneeskunde in New York, kun je je handdoeken het beste wassen nadat je ze drie keer hebt gebruikt.

Drogen

De microbioloog, en tevens patholoog, legt uit dat je een handdoek prima drie keer kunt gebruiken. Volgens Philip brengt het alleen maar schade toe aan het milieu als je je handdoeken na een of twee keer gebruiken al wast. Wel wil hij als tip meegeven om de handdoeken na gebruik dan goed te laten drogen.

Het bovenstaande blog kwam ik tegen op Tips&Weetjes.nl en ik doe het al jaren. Maar het goed drogen van je handdoeken is voor velen echter een probleem. Ze hangen op een haakje waardoor ze erg op elkaar hangen en lang nat blijven (bron van de vele bacteriën). Voor dit probleem is een kleine plafonddroogrek (1.20) uitstekend aan te raden. 

handdoeken badkamer
hanndoeken badkamer

Zoals je op de foto’s kunt zien hangen mijn handdoeken hoog uit de weg, los van elkaar af en met voldoende ruimte tussen elke handdoek. Het belangrijkste voordeel hiervan is:  ze zijn snel droog.
Een plafonddroogrek is dus niet alleen makkelijk voor je was, zoals je in een andere blog van mij leest, maar is ook erg handig om zo iets simpels als je handdoeken hygiënisch drogen.

Gebruik je ook washandjes en wil je ze snel en makkelijk drogen voor ze in de wasmand belanden? Hang er een Leifheid kleingoed houder aan een van de stangen.

Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Plafonddroogrek.nl
Waarom zou je mijn tips opvolgen?

Ik ben Gosia Zertka en afgelopen 21 jaar heb ik regelmatig voor professionele stomerijen / wasserijen gewerkt. 
Door heel veel middelen en toepassingen al met succes gebruikt te hebben op de werkvloer en in mijn dagelijks leven, wil ik mijn kennis graag met jou delen.

Regelmatig plaats ik op mijn website leuke tips en weetjes als blogs, die vooral met de was te maken hebben, dus hou mijn website in de gaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *