Hoewel drogers praktisch zijn, verbruiken ze veel energie, hebben ze ruimte nodig en kunnen ze zelfs de kledingstukken beschadigen. Daarom is een droogrek nog steeds in veel huishoudens te vinden!
Welke droogrekken zijn er?
Of het nu voor de badkamer, balkon of de ruimte tussen het toilet en wastafel is, er is altijd wel plek voor een droogrek. Droogrekken kunnen uitklapbaar, uitschuifbaar of opvouwbaar zijn, zodat je in elke woning drogen kunt. En je zo ook geen zorgen hoeft te maken over een beperkte ruimte of verstoord beeld in de kamer. Bekende merken van droogrekken zijn onder ander Brabantia en Leifheit en de meeste mensen kopen ze nog steeds bij Blokker, Ikea of Action.
Net als elk ander voorwerp en woonaccessoire in huis, past ook een droogrek zich aan de speciale eisen aan. Ongeacht of je veel ruimte nodig hebt, omdat je al jouw wasgoed op één dag van de week wast, of dat je een klein onopvallend droogrek nodig hebt, waarop je slechts een kleine lading wasgoed op kunt drogen. Dit hangt dus af van jouw persoonlijk aanpak en beslissing.
Wasrek: een klassiek, beproefd concept is dat van het rechthoekige droogrek met uitklapbare zijpanelen. Veel voorkomend is die van Leifheit. Dit biedt uitgeklapt plaats om veel wasgoed op te hangen, maar is ook makkelijk in te klappen om zo ruimte te besparen.
Ruimtebesparende modellen: als je nog meer ruimte wilt besparen of van niet-gebruikte ruimtes zoals een badkuip of douche gebruik wilt maken, dan kun je eenvoudig een klein of smal mini-droogrek aan het bad of de douche monteren. Hang deze op aan de rand van het meubel.
Droogtoren: de koning onder de droogrekken is de droogtoren. In hoogte verstelbare droog vlakken geven extra hangers voor strijkgoed, sokken of doeken. Ook zijn er meerdere niveaus om wasgoed aan op te hangen, waardoor de droogtoren een echte alleskunner is.
Hangend droogrek: waarom hang je het droogrek niet op als je weinig ruimte hebt om het ergens neer te zetten? Er is een praktisch hangend droogrek voor de verwarming – zodat het wasgoed supersnel droogt – of een inklapbaar droogrek, dat na gebruik weer aan de muur verdwijnt.
Waar moet je op letten bij de aankoop?
Bij een droogrek die op de grond staat, moet je erop letten dat de vloer niet beschadigd kan raken. Het frame moet dus krassen voorkomen. Dit kan je doen door plastic beschermers onder het frame te plaatsen.
Als je het wasgoed graag in de lengte ophangt, moet je bovendien de hoogte van het droogrek in overweging nemen. Een badhanddoek past niet overal zomaar op. Bij modellen die aan de muur gemonteerd moeten worden, moet je natuurlijk van tevoren controleren of er een stabiele mogelijkheid voor het ophangen bestaat. Want zuignappen zijn bijvoorbeeld geen goed idee – het gewicht van de was is vaak te groot.
Na alle praktische overwegingen volgt de beslissing over het design. Zelfs een droogrek kan mooi zijn: modellen van roest vrij staal, geborsteld aluminium, natuurlijk hout of gekleurd kunststof verfraaien de omgeving. Hierdoor wordt het ophangen van wasgoed een aangename en esthetische aangelegenheid.
Maar wil je alle punten van hierboven, dan is het plafonddroogrek de uitkomst. Er past veel was op, je kunt hem op elke plafond hangen zonder dat het in de weg staat en je kleding kan languit hangen zodat het sneller droogt.
Voeg een plafonddroogrek in jouw gewenste maat toe aan je winkelmandje en zo is jouw ideale droogrek nog maar één klik bij je vandaan.
Meer tips of andere ideeën? Deel ze met ons hier onder of op onze Facebook pagina!