Je was goed en snel laten drogen? - Plafonddroogrek.nl

Je was goed en snel laten drogen?

Soms is het lastig om je was goed en snel te drogen.

Je was buiten laten drogen bespaart energie en je wasgoed ruikt altijd fris. Maar hoe kun je je was het beste drogen en een onaangename vochtgeur vermijden? Ik geef je een aantal tips om je was goed te laten drogen.

Koop een goed droogrek

In de meeste woon- en huishoudwinkels kun je allerlei soorten droogrekken kopen. Als je veel moet wassen, investeer dan in een goed droogrek waarop je veel was kunt hangen en één dat niet snel in de weg staat. Om je was goed te drogen moet de lucht tussen je wasgoed kunnen circuleren. De was opstapelen op het droogrek is daarom geen goed idee. Een plafonddroogrek hangt aan het plafond waardoor deze niet in de weg staat, is te bestellen in diverse maten en doordat de stangen 10 cm van elkaar hangen kan de lucht makkelijk tussen de kleding komen.

plafonddroogrek 7 stangen in een badkamer
plafonddroogrek-Schuin-dak 200 cm
Kies een warme en geventileerde plek 

Het balkon of een buitenruimte met een afdak is natuurlijk de ideale plek om je was te drogen… als je er tenminste één hebt! Kies anders voor een kamer met een ventilatierooster, of zet – indien mogelijk – een raampje open. Hang je plafonddroogrek bij voorkeur in een ruimte met een radiator, in de winter kan het droogproces daardoor ook versnellen.

Hang je wasgoed lang uit

Hang je kleding languit om voor een optimaal droogproces: kleding die niet dubbel opgehangen is droogt sneller en kreukt minder. Met de wasknijpers met een rubberen binnenkant blijft de was goed hangen. Ondergoed schuif je in onze handige kleingoed houders. Je gaat merken: de was ophangen vergt minder moeite met het plafonddroogrek!

Laat je was overdag’s drogen

s’ Nacht je wasgoed laten drogen zorgt voor een muffe vochtgeur,  als je je was ’s morgens ophangt, zijn je kleren dezelfde avond nog droog  door het licht en de warmte die zich overdag in de woning verplaatst. Gebruik ook een paar druppels wasparfum voor de lekkere geur van je was en het zorgt er ook voor dat jouw kleding niet zo vettig aanvoelt na het drogen.

 Vergeet je kleding niet ’s avonds weer van het droogrek te halen en gelijk op te vouwen, scheelt veel strijkwerk later. 😉

Gebruik een droger

Als je budget en de ruimte het toelaten kan een droger een goed alternatief zijn voor een droogrek. Maar let op: deze apparaten zijn prijzig en sommige kledingstukken mogen er niet in. Daarnaast gaat  je kleding minder lang mee als deze vaak in de droger gaan.. 

Ten slotte kun je nog altijd terecht in de wasserij of sommige tankstations die met grote, professionele machines en drogers zijn uitgerust.

Heb jij nog tips om je was op te hangen en te laten drogen? Deel ze met ons hier onde

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

1 reactie op “Je was goed en snel laten drogen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *