Zomerse vlekken in je kleding, hoe kun je ze weg halen? Plafonddroogrek.nl

Hoe verwijder ik zomerse vlekken?

De zomer is in volle gang, we genieten van onze vakanties. Dit betekent heerlijke lange zon rijke dagen en avonden. Maar vooral je kleding heeft flink te verduren in de zomerse dagen! Al die vlekken, om gek van te worden en daarom geef ik jou enkele tips om je kledingstuk als nieuw en bovenal schoon in de kast terug te hangen. Lees je mee?

vrouw smeert zonnenbrand creme in

Zweet
Stinkt je T-shirt of topje erg naar zweet? Of als je zweet verkleuringen heeft veroorzaakt –zoals gele oksels bij een wit T-Shirt- kun je het beste mijn blog “Hoe verwijder ik zweetvlekken uit kleding” lezen.

Zonnebrand
Heb je tijdens een dagje strand (of zonnen) lelijke vlekken veroorzaakt in je lievelingsstrandjurkje of broekje? Gebruik afwasmiddel en breng deze direct op de vlek aan. Goed inwrijven en daarna kun je het kledingstuk mee wassen met de andere was en erna uithangen op je handige plafonddroogrek.

Foundation
Niets is zo vervelend als een foundation vlek op je vers gewassen of gloednieuwe kledingstuk. Maar scheerschuim biedt uitkomst. Smeer scheerschuim op de vlek en laat het ongeveer 20 tot 30 minuten intrekken. Was het kledingstuk daarna mee met de gewone was en je make-up vlekken zijn verdwenen.

Ice-tea
Een middagje park hangen eindigt niet altijd zonder omstoten en vlekken maken. Wanneer je Ice-Tea vlek op je kleding eraan overhoudt moet je aan de binnenkant van de stof deppen met koud water. Laat daarna je kledingstuk minimaal 30 minuten weken in koud water met afwas wasmiddel. En weg is de vlek!

scheerschuim om foundation te verwijderen
gras-en-wijn-vlekken

 

Gras
Ben je per ongeluk in het gras gaan zitten en zit het nu in je leukste kledingstuk? Of komt je kind van buitenspelen helemaal vol met grasvlekken? Gebruik ammoniak, groene zeep of vlekken verwijderaar van Dasty en smeer dit van binnen de vlek naar buiten. Laat het vijf minuten intrekken en was het kledingstuk mee in de wasmachine.

 

Rosé en rode wijn
Oei, een flinke wijnvlek op je kledingstuk. Een spelbederf voor een lange zomerse avond buiten. Deze vlek vereist actie! Maak de vlek nat met koud water en voeg op de vlek een flinke schep zout. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het in warm water. Daarna kun je het kledingstuk mee wassen met de gewone was. Maar omdat deze vlek –vaak door te laat handelen- een hardnekkige is, bestaat er nog een noodoplossing. Bewerk eerst de vlek met azijn, afwasmiddel en heet water. Laat het even intrekken en was het vervolgens in de wasmachine. hang je kleding altijd languit op een plafonddroogrek zodat het snel droog is. 

IJs
Heerlijk zo’n ijskoud ijsje, maar ze lekken -eenmaal uit de koeling- als een tierelier.
Heb je een ijsvlek op je kleding? Laat je kledingstuk vijf tot tien minuten in koud water weken. Voeg afwasmiddel toe en laat het 30 minuten staan. Daarna spoel je je kledingstuk uit en was je het zoals normaal mee met de was.

Bellenblaas
Vlekken van de bellenblaas zie je niet direct op de kleding, vaak ontstaan deze na het wassen, door een reactie van wasmiddel en warm water. Om dit te voorkomen kun je het beste kleding die je kinderen aangehad hebben, of je eigen kleding eerst goed spoelen in koud water met een beetje afwasmiddel en daarna pas in de wasmachine wassen. Hang je kleding na het wassen hoog op een plafonddroogrek zodat het niet in de weg hangt.

bellenblaas-en-ijsjes

Hopelijk kan je zo goed de zomerse dagen doorkomen en kan je je kleding keer op keer dragen, zonder ze weg te hoeven gooien door vervelend vlekken. Heb je ook nog andere tips of opmerkingen? Schrijf ze als reactie hieronder of op bij deze Facebook post.

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

1 reactie op “Hoe verwijder ik zomerse vlekken?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *