Hoe gebruik je drogerballen? - Plafonddroogrek.nl

Hoe gebruik je drogerballen?

Drogerballen, wat doen ze?

Sinds ik een droger heb gebruik ik ook drogerballen er in. Maar waarvoor zijn die ballen? Wat doen ze voor je was?  Deze vragen krijg ik vaak in berichten op mijn Facebook of Instagram pagina’s. 

Drogerballen zijn wollen, vervilten ballen die je in de droger doet, ze zijn goed voor het milieu, doordat ze de droogtijd met maar liefst 25% kunnen verkorten. Dat scheelt best veel stroom in een jaar.

Ze zorgen er ook voor dat jouw was zachter is, minder kreukt en dat je was niet statisch wordt. Voordeel is dat je er een paar druppels wasparfum op kunt doen zodat alles lekker ruikt. Denk maar eens aan heerlijke zachte handdoeken met de geur van lavenda.  Daardoor bespaar je ook nog eens op de chemische droger doekjes die niet echt gezond zijn voor jezelf en voor het milieu.

binnenkant droogballen
drooogballen in de droger
Hoe gebruik je droogballen?

Heb je de drogerballen set van mij al ontdekt? Hier zitten  3 drogerballenin één verpakking. Je kunt ze alle 3 in de droger doen bij een volle droger was. Heb je je droger voor de helft gevuld, gebruik dan ook maar 2 drogerballen. Je kunt natuurlijk zelf het beste bepalen hoeveel drogerballen jij gebruikt, kwestie van uitproberen. Het zakje waar de drogerballen inzitten, gebruik ik voor mijn wasknijpers, maar je kunt ze ook voor single sokken of gevonden voorwerpen/geld gebruiken. Staat ook nog eens heel leuk in de wasruimte 😉 

drogerballen-set-3XL
Hoe onderhoud je de drogerballen? 

De drogerballen kun je eindeloos gebruiken, ze gaan eigenlijk nooit stuk. Ze kunnen wel wat kleiner worden, maar door ze soms te wassen worden ze weer iets groter. Ook kun je je af en toe wassen om de geur van het wasparfum uit te wassen.  Hiervoor gebruik je een oude panty, je doet de drogerballen in en je maakt na elke bal een knoop, zoals op de foto.  

Je kunt ze het beste op een kort programma wassen op 40  graden. Zelf doe was ik ze met de handdoeken, want dan gebruik ik geen wasparfum of wasverzachter, alleen 50 ml natuurazijn.  Na het wassen haal je ze uit de panty en hup zo de droger weer in. 

Zo kun je eindeloos genieten van jouw zachte, heerlijk ruikende en snel droge was door zoiets simpels als een setje drogerballen. 

Gebruik jij de drogerballen al?  

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

9 reacties op “Hoe gebruik je drogerballen?”

 1. De was parfums zijn geweldig,ik wil niet anders meer. Mijn favoriet geuren zijn ,
  Dolce,
  Energia en
  Diamante en Bamboo zijn mijn 3 favoriete geuren

 2. Ik had nog nooit gehoord van droogballen. Zorgen die ballen niet voor pluisjes? Of laten ze kleding sneller pluizen?

 3. plafonddroogrek

  Hi Katleen,
  De droogballen zijn van heel zacht vervilt wol gemaakt en pruizen niet, ook laten ze de kleding niet extra pluizen. Ze zorgen dat jouw was sneller droog is, minder statisch is en eventueel lekkerder laat ruiken. Je kunt altijd nog een pentykousje omheen doen, voor het geval ze wat losser worden na jaren gebruik.

 4. Kan het dat er schimmel ontstaat op de ballen? Ik gebruik ze met etherische oliën en het lijkt alsof er schimmel gevormd is..

 5. plafonddroogrek

  Hallo Shana,
  Ik heb geen ervaring met de drogerballen i.c.m. zulke oliën, maar schimmel kan alleen ontstaan als de drogerballen te vochtig blijven of als ze in te koude omgeving blijven als ze niet gebruikt worden. Mijn drogerballen hebben alleen wat donkere plekken van het wasparfum, maar dat is absoluut geen schimmel.

 6. plafonddroogrek

  Hi José,
  Drogerballen kun je alleen gebruiken als je tussen de was- en droogbeurt je machine open kan doen om ze er in te doen. De drogerballen moeten droog zijn om goed hun werk te kunnen doen.
  Gr. Gosia

 7. Ik heb de droogballen voor het eerst in een zwarte was gebruikt/ gedroogd.
  Met als gevolg dat er allemaal witte pluizen aan zitten nu.. tip??

 8. plafonddroogrek

  Knoop ze in een oude panty, dan zullen de pluisjes niet zo snel op donkere kleding komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *