Hoe laat je was sneller drogen in de winter? - Plafonddroogrek.nl

GRATIS verzending vanaf €100,-

Voor 15.00 besteld, dezelfde dag verzonden !

Binnen 14 dagen retourneren

Binnen 14 dagen retourneren
GRATIS verzending vanaf €100,-
Vorige
Volgende

Hoe zorg je in de winter dat jouw kleding het snelst droogt?

Wasgoed drogen in de zomer is eenvoudig. Door de zon en warme lucht drogen kleding, beddengoed of handdoeken snel en geurig. Helaas is dit in de winter een moeilijkere taak. Soms is het wasgoed ondanks vele uren op een droogrek nog steeds vochtig.

Naast het gebruik van een droger, dat in deze tijd bijna iedereen in huis heeft, zijn  er verschillende manieren  waarmee wasgoed in de winter effectief en relatief snel kan worden gedroogd. Benieuwd er naar? 

Gebruik een föhn In de winter droogt jouw kleding veel langer dan in de zomer. Wat kun je doen in geval van nood, als je ergens heen moet en jouw favoriete, pas gewassen blouse nog nat is? Je kunt een föhn gebruiken.
kleding-drogen-fohn

De warme lucht van de droger die rechtstreeks op het materiaal wordt gericht, zorgt ervoor dat het zeer snel uitdroogt. Maar wees voorzichtig! Als je het apparaat te dicht bij de  kleding richt, kun je het per ongeluk verbranden.

Een magnetron
een magnetron kan thuis niet alleen handig zijn voor het verwarmen van maaltijden. Het is perfect voor het drogen van kleine kleding stukken zonder extra elementen zoals plastic knopen en metalen ritsen.

Het enige wat je hoeft te doen is voor 20 seconden kledingstuk in te stoppen en het daarna kort schudden. Als je deze actie 2-3 keer herhaalt, moete het droog zijn. Het is belangrijk om deze tijdslimiet niet te overschrijden. Anders kunnen je het materiaal flink beschadigen.

In de vriezer

Wanneer de lucht in huis te vochtig is en jouw was ondanks vele uren nog nat is, is er nog een eenvoudige oplossing. De oplossing is te vinden in … de keuken. Het is voldoende om ze in een plastic zak te doen en in de vriezer te doen.

kleding drogen in de vriezer

Na een paar uur haal je dit pakket eruit. Dan hoef je alleen maar de kleding te strijken en blij te zijn dat ze eindelijk droog en fris zijn.

Door de vochtigheid in de lucht duurt het drogen van wasgoed in de winter langer. Een manier om dit proces te versnellen, is door kleding naast warmtebronnen te hangen, zoals een radiator of kachel. Dit heeft echter zijn nadelen.

Het wasgoed te dicht bij de verwarming hangen kan het tegenovergestelde effect hebben. Het materiaal zal erg droog en stijf worden. Stel het wasgoed dus niet aan te veel warmte bloot of controleer af en toe of het al droog is.

Je kunt al deze bovenstaande tips gebruiken, maar wil je dat jouw was op tijd droog is , was het op tijd. Door een goed en ruim droogrek  te gebruiken zal je kleding sneller drogen en hoef je niet te stressen als je dat ene bloesje, broek  of jurkje aan wilt doen. 

plafonddroogrek-trapgat
Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Deel op facebook
Facebook
Deel op google
Google+
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

plafonddroogrek.nl-omslagfoto
Als vaste klant krijg je altijd
5% korting op jouw bestellingen. 

Nog geen vaste klant?
Bij afrekenen kun je je inschrijven 

Gelijk shoppen?