Hoe gebruik je droogballen? - Plafonddroogrek.nl
Droogballen wat doen ze?

Sinds ik een droger heb gebruik ik ook droogballen er in. Maar waarvoor zijn die dingen? Wat doen ze voor je was?  Deze vragen krijg ik vaak in berichten op mijn Facebook of Instagram pagina’s. 

Droogballen zijn wollen, vervilten ballen die je in de droger doet, ze zijn goed voor het milieu, doordat ze de droogtijd met maar liefst 25% kunnen verkorten. Dat scheelt best veel stroom in een jaar.

Ze zorgen er ook voor dat jouw was zachter is, minder kreukt  en dat je was niet statisch wordt. Voordeel is dat je er een paar druppels wasparfum op kunt doen zodat alles lekker ruikt. Denk maar eens aan heerlijke zachte handdoeken met de geur van lavenda.  Daardoor bespaar je ook nog eens op de chemische drogerdoekjes die niet echt gezond zijn voor jezelf en voor het milieu.

binnenkant droogballen
drooogballen in de droger
Hoe gebruik je droogballen?

Heb je de droogballen set van mij, dan zitten er 4 in één verpakking. Je kunt ze alle 4 in de droger doen bij een volle droger was. Heb je je droger voor de helft gevuld, gebruik dan ook maar 2 droogballen. Je kunt natuurlijk zelf  het beste bepalen hoeveel droogballen jij gebruikt, kwestie van uitproberen. Het zakje waar de droogballen inzitten, gebruik ik voor mijn wasknijpers, maar je kunt ze ook voor single sokken of gevonden voorwerpen/geld gebruiken. Staat ook nog eens heel leuk in de wasruimte 😉 

droogballen_set4stuks-plafonddroogrek.nl
Hoe onderhoud je de droogballen? 

De droogballen kun je eindeloos gebruiken, ze gaan eigenlijk nooit stuk. Ze kunnen wel wat kleiner worden, maar door ze soms te wassen worden ze weer iets groter. Ook kun je je af en toe wassen om de geur van het wasparfum uit te wassen.  Hiervoor gebruik je een oude panty, je doet de droogballen er in en je maakt na elke bal een knoop,  zoals op de foto.  

Je kunt ze het beste op een kort programma wassen op 40 a 60 graden. Zelf doe was ik ze met de handdoeken, want dan gebruik ik geen wasparfum  of wasverzachter, enkel 50ml natuurazijn.  Na het wassen haal je ze uit de panty en hup zo de droger weer in. 

Zo kun je eindeloos genieten van jouw zachte, heerlijk ruikende en snel droge  was door zoiets simpels als een setje droogballen. 

Gebruik jij de droogballen al?  

Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Deel op facebook
Facebook
Deel op google
Google+
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

1 gedachte op “Hoe gebruik je droogballen?”

  1. De was parfums zijn geweldig,ik wil niet anders meer. Mijn favoriet geuren zijn ,
    Dolce,
    Energia en
    Diamante en Bamboo zijn mijn 3 favoriete geuren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

plafonddroogrek.nl-omslagfoto

Ontvang alle
Ins & Outs van Plafonddroogrek.nl

Schrijf je in en ontvang een kortingscode voor
10% korting op je bestelling!