Hoe gebruik je wasparfum het beste? - Plafonddroogrek.nl

Hoe gebruik je wasparfum het beste?

Wassen met wasparfum lijkt makkelijk en je verwacht ook dat jouw wasgoed goed en lekker gaat ruiken na het wassen. Maar hoe gebruik je het beste? Zijn alle wasmachines ook geschikt om met wasparfum te wassen? En wat als je na het wassen bijna niks tot helaamaal niks ruikt van het wasparfum?  Ik heb het een en ander uitgezocht en in deze blog beschreven. 

Hoe gebruik je wasparfum:

Zoals Didi het al in het filmpje laat zien, doe je 5 ml wasparfum in het wasverzachterbakje van je wasmachine. Meestal is dat het middelste bakje in de lade voor wasmiddelen, 5 ml is gelijk aan één dop van een 100 of 500 ml fles. Je kunt ook een maatbekertje gebruiken of een goede knijp in de fles.  Didi en ik gebruiken naast wasparfum natuurazijn, ong 30 ml, dit maakt jouw kleding lekker zacht en is goed voor meer dingen dan alleen dat. Dit kun je lezen in mijn blog over wassen met azijn

Welke wasmachines zijn geschikt voor wasparfum:

Je zou denken dat je met elke wasmachine wasparfum kunt gebruiken, maar dit is helaas niet zo. Omdat ik al 4 jaar wasparfum gebruik en verkoop, heb ik ook met veel klanten gesprekken en e-mails gehad over het gebruik hiervan, net als hun ervaringen. 

Zo kwamen we er achter dat veel wasmachines zelf het aantal spoelbeurten regelt per programma. Sommige wasmachines hebben meer dan 2 spoelingen na het wassen. Heel goed voor je was, maar minder goed voor wasparfum. Wasparfum wordt bij de eerste spoelbeurt meegenomen in de trommel, maar als de wasmachine daarna nog eens of meerdere keren gaat spoelen, dan spoelt het ook de wasparfum weg. Het hoort dus met de laatste spoeling mee te gaan voor de lekkere geur. Hoe los je dat op? Je zou per programma moeten kijken, met een klokje er bij, wanneer de laatste spoelbeurt wordt gedaan en dan pas wasparfum bij doen. Heel gedoe eigenlijk. Maar dat is helaas de enige optie om wasparfum goed te kunnen ruiken op jouw kleding.

Wasmachines met zelf doseer systeem zijn het minst geschikt voor wasparfum, omdat je wasparfum moeilijk kan mengen. De ene geur is zwaarder en gaat op de bodem liggen, de andere gaat boven op drijven. Je zou dus voor elke wasbeurt het bak waar je wasparfum in doet, heel goed moeten schudden en goed moeten bepalen welke dosering het beste is.  Tenzij je kan instellen hoeveel vloeistof je wasmachine pakt, dan is het ideaal.;) Heel dubbel dus. 

Wasparfum was laatst te zien op RTL 4 bij tv Wonen. hier wordt het ook nog eens uitgelegd hoe je het gebruikt. 

Zelf heb ik een wasmachine waar ik zelf het aantal spoelbeurten regel. Ideaal. Zo spoelt mijn wasmachine maar 1 keer de kleding na het wassen en ruikt het wasparfum daarna nog weken in mijn kast.  

Het is belangrijk dat je uitzoekt hoe jouw wasmachine wast, voordat je wasparfum wilt gaan gebruiken. Het zou zonde zijn als je het gaat gebruiken en er niets van ruikt na het wassen. 

Met dit wasparfum proefpakket kun je alle 22 geuren ervaren, of heb jij al een favoriete geur? 

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

plafonddroogrek.nl-omslagfoto

Wordt vaste klant en
 krijg altijd 5% korting 
op jouw aankopen.

Nog geen vaste klant? 
Dit kun je worden bij afrekenen. 

Laagdrempelig kennismaken 
met wasparfum? 
Ontdek de 3 nieuwste geurtjes  
Sole, Thomas en Neve!