Hoe gebruik je wasparfum het beste? - Plafonddroogrek.nl

Wassen met wasparfum lijkt makkelijk en je verwacht ook dat jouw wasgoed goed en lekker gaat ruiken na het wassen. Maar hoe gebruik je het beste? Zijn alle wasmachines ook geschikt om met wasparfum te wassen? En wat als je na het wassen bijna niks tot helaamaal niks ruikt van het wasparfum?  Ik het het een en ander uitgezocht en in deze blog beschreven. 

Hoe gebruik je wasparfum:

Zoals Didi het al in het filmpje laat zien, doe je 5ml wasparfum in het wasverzachter bakje van jouw wasmachine. Meestal is dat het middelste bakje in de lade voor wasmiddellen, 5ml is gelijk aan 1 dop van een 100 of 500 ml fles. Je kunt ook een maatlepel gebruiken of een goede knijp in de fles.  Didi en ik gebruiken naast wasparfum natuurazijn , ong 30ml, dit maakt jouw kleding lekker zacht en is goed voor meer dingen dan alleen dat. Dit kun je lezen in mijn blog over wassen met azijn

Welke wasmachines zijn geschikt voor wasparfum:

Je zou denken dat je met elke wasmachine wasparfum kunt gebruiken, maar dit is helaas niet zo. Omdat ik al 3 jaar wasparfum gebruik en verkoop, heb ik ook met veel klanten gesprekken en e-mails gehad  over het gebruik hiervan en hun ervaringen. 

Zo kwamen we er achter dat veel wasmachines zelf het aantal spoelbeuren regelt per programma. Sommige wasmachines hebben meer dan 2 spoelingen na het wassen. Heel goed voor je was, maar minder goed voor wasparfum. Wasparfum wordt bij de eerste spoelbeurt meegenomen in de trommel, maar als de wasmachine daarna nog eens of meerdere keren gaat spoelen, dan spoelt het ook de wasparfum weg. Het hoort dus met de laatste spoeling mee te gaan voor de lekkere geur. Hoe los je dat op? Je zou per programma moeten kijken ,met een klokje er bij, wanneer de laatste spoelbeurt wordt gedaan en dan pas wasparfum bij doen. Heel gedoe eigenlijk. Maar dat is helaas de enige optie om wasparfum goed te kunnen ruiken op jouw kleding.

Wasmachines met zelfdoseer systeem zijn het minst geschikt voor wasparfum, omdat je wasparfum moeilijk kan mengen. De ene geur is zwaarder en gaat op de bodem liggen, de andere gaat boven op drijven. Je zou dus voor elke wasbeurt het bak waar je wasparfum in doet, heel goed moeten schudden en goed moeten bepalen welke dosering het beste is.  Tenzij je kan instellen hoeveel vloeistof je waspachine pakt, dan is het ideaal.;) Heel dubbel dus. 

Wasparfum was laatst te zien op RTL 4 bij tv Wonen. hier wordt het ook nog eens uitgelegd hoe je het gebruikt. 

Zelf heb ik een wasmachine waar ik zelf het aantal spoelbeurten regel. Ideaal. Zo spoelt mijn wasmachine maar 1 keer de kleding na het wassen en ruikt het wasparfum daarna nog weken in mijn kast.  

Het is belangrijk dat je uitzoekt hoe jouw wasmachine wast, voordat je wasparfum wilt gaan gebruiken. Het zou zonde zijn als je het gaat gebruiken en er niks van ruikt na het wassen. 

Met dit wasparfum proefpakket kun je alle 17 geuren ervaren, favorieof heb jij al een favoriete geur? 

Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontdek de nieuwste wasparfum geur NEVE

Verkrijgbaar in 10ml, 100ml en 500ml

plafonddroogrek.nl-omslagfoto

Wordt vaste klant en
 krijg altijd 5% korting 
op jouw aankopen.

Nog geen vaste klant? 
Dit kun je worden bij afrekenen. 

Laagdrempelig kennismaken 
met wasparfum? 
Ontdek de 3 nieuwste geurtjes  
Sole, Thomas en Neve!