Kinderkleding wordt bijna non-stop gewassen. 

Elke moeder weet hoe vaak we steeds schone kleding moeten pakken voor onze kinderen. Het is echter de moeite waard om te weten dat je de duurzaamheid van deze kleding kunt verlengen door de kleding goed te wassen. Hier lees je waar je op moet letten bij het wassen van kinderkleding zodat deze niet zo snel slijten en kapot gaat.

spelende meisjes
Lees de waslebels

Knip je de waslebels van de kleren van je kind? Zo ja, lees eerst de markeringen erop. Als je de wasmethode volgt die door de fabrikant is aangegeven, ziet de kleding van het kind er veel langer beter uit.

 

Minder in de wasmachine doen

Niet alle kleding hoeft na één keer dragen te worden gewassen. Direct na gebruik moet wel ondergoed en kleding die direct op het lichaam gedragen worden wel gewassen worden. Outfits zoals truien, blouses of broeken kunnen best aan de stoel of hanger worden opgehangen om te luchten en na 2-3 dagen kan je kind het weer aan doen. Natuurlijk, als de kleding vies is of als de geur muf is, is het wassen wel noodzakelijk.

gekleurde kinderkleding
Niet te heet wassen

Er is een wijdverspreide overtuiging dat wanneer we bij hoge temperaturen wassen, we de ziektekiemen verwijderen. Bij veel kleding is dit niet waar. Wasmiddelen die tegenwoordig worden toegevoegd ons wasgoed, verwijderen niet alleen vuil, maar desinfecteren ze ook voorzichtig. Daarom, in plaats van alles op hoge temperaturen te wassen, aan te passen aan de aanbevelingen van de producenten. Dankzij dit blijft de kleding langer hun vorm en kleur behouden.

Gebruik goede wasmiddelen

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende wasmiddelen te koop in de winkels. Je kunt poeders, lotions, gels of capsules kopen. Daarnaast moet je ook nog rekening houden of het voor witte, gekleurde of donkere stoffen geschikt is.

Als je jouw kleding in goede staat wilt houden, kies je voor hen bestemde wasmiddelen. Voor de jongste kinderen en baby’s gebruik je zachte wasmiddelen zonder parfum.  Wanneer je kind groter is, van af 18 maanden, kun je zijn kleding wassen met volwassen kleding en vervolgens een wasmiddel kiezen op basis van de instructies van de fabrikant. Je moet ook onthouden om niet te veel vlekkenverwijderaars of oxi-poeders toe te voegen, omdat ze het verkleuren van stoffen en vernietiging van vezels veroorzaken.

plafonddroogrek in het trapgat
Droog op een wasrek

Drogen van kleding heeft natuurlijk ook invloed hoe lang de kleding mee kan gaan. Door ze niet in de droger te stoppen, verleng je de levensduur van al je kleding.
Ook goed ophangen en genoeg ruimte tussen de kledingstukken bij het drogen heeft daar invloed op.  

Gebruik al de bovenstaande tips en de kinderkleding kan na gebruik doorgegeven worden aan je volgende kindje of aan een ander kind die het nodig heeft. 

Je kan het kleding verkopen via marktplaats met deze tips of doneren aan goede doelen.  Zoek een kledingbank bij jou in de buurt, daar zoeken ze alle kleding uit en wordt deze verdeeld aan gezinnen, in jouw buurt/stad, die het minder goed hebben. Ook kapotte kleding kun je bij hun brengen. Zij krijgen er een klein bedrag per kg voor en wordt de kleding hergebruikt voor andere producten. 

Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Plafonddroogrek.nl
Waarom zou je mijn tips opvolgen?

Ik ben Gosia Zertka en afgelopen 21 jaar heb ik regelmatig voor professionele stomerijen / wasserijen gewerkt. 
Door heel veel middelen en toepassingen al met succes gebruikt te hebben op de werkvloer en in mijn dagelijks leven, wil ik mijn kennis graag met jou delen.

Regelmatig plaats ik op mijn website leuke tips en weetjes als blogs, die vooral met de was te maken hebben, dus hou mijn website in de gaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *