Zachte handdoeken na het wassen - Plafonddroogrek.nl

Hoe was je handdoeken zodat deze zacht en fijn aanvoelen?

Zachte handdoeken 

Wie van ons houdt er niet van om met een zachte handdoek af te drogen na het douchen?  We kopen zachte handdoeken van goede kwaliteit in de hoop dat ze dat altijd zullen blijven, maar nee. Het gebeurt vaak dat de handdoeken na het wassen ruw en onaangenaam worden. Wil je niet dat jouw handdoeken zo worden? In deze blog geef ik je een paar goede tips.

zachte-handdoeken-plafonddroogrek.nl
Hoe was je om zachte handdoeken te hebben?

Wassen in de wasmachine is toch niet moeilijk?  Je doet de kleding in de wasmachine, drukt op de knop, wacht en het is klaar. Er zijn echter een paar regels, waar op ik je wil wijzen.

De  trommel van de wasmachine mag niet te vol gevuld worden. Handdoeken, jeans en andere zware en absorberende stoffen hebben veel water nodig om goed gespoeld te worden. Als je de wasmachine te vol propt, kunnen deze niet grondig gewassen en gespoeld worden. Hierdoor wordt het waspoeder of de wasmiddel niet goed uitgespoeld en blijft het in de stof zitten waardoor de handdoeken ruw en stijf aanvoelen na het drogen.

De juiste watertemperatuur is ook heel belangrijk om het wasmiddel goed te spoelen. Hoe hoger hoe beter en minimaal 60 graden. Vergeet niet om de aanbevolen temperatuur op het etiket aan te houden. Anders raken ze uit vorm of gaan ze krimpen en dat wil je natuurlijk ook niet.

Overdrijf ook niet met de hoeveelheid wasmiddel. Gebruik een maatbeker en lees vooral de etiketten op het wasmiddel. Sommige mensen denken dat als ze meer wasmiddel gebruiken, de wasmachine beter zal wassen.  Zo werkt het niet. De wasmachine kan het wasmiddel dan niet goed uitspoelen. Dus als je vuile kleding wast, gebruik dan langere programma’s of gebruik de voorwas optie.

 Zachte handdoeken  – geef traditionele wasverzachters op

Als je advertenties moet geloven, is het wasverzachter een zachte beleving, een belofte van pluizigheid. Dit is niet precies het geval. Overmatige vloeistof omringt de vezels met een vetachtige coating, waardoor de handdoeken vochtabsorptie verliezen, langzamer drogen en ruw worden. Dus laten we de wasverzachter opgeven en overschakelen naar eenvoudiger, goedkopere, meer ecologische oplossingen.

 

Hoe maak je een wasverzachter van natuur azijn?
Zachte handdoeken na het wassen krijg je door dit eenvoudige recept te gebruiken. Gebruik natuurazijn, (die vind je in de supermarkt in de schappen bij de olie) 30 ml is genoeg en voeg een paar druppels van jouw favoriete wasparfum toe en het is klaar. Giet het mengsel in het wasverzachterbakje.

Wasverzachter met citroenzuur
Als je last hebt van de geur van azijn, wat overigens helemaal niet te ruiken is na het wassen, of als je er niet tegen kan, kun je citroenzuur gebruiken. Voeg twee theelepels citroenzuurpoeder toe aan 30 ml water en voeg een paar druppels van jouw favoriete wasparfum toe. Doe dit in het wasverzachterbakje zodat het met de laatste spoeling gebruikt wordt.

 

Goed jehanddoeken drogen

Voordat je de handdoeken ophangt, schudt ze goed uit, zodat de vezels open gaan staan en niet aan elkaar plakken tijdens het drogen. Hang ze op een goed  droogrek zodat ze de ruimte hebben om te drogen. Schud na het afhalen van het droogrek de handdoeken opnieuw. Je zult merken dat ze veel zachter zijn en zo veel fijner aanvoelen. 

 

 Een wasdroger voor zachte handdoeken?

Overweeg een wasdroger te kopen. Hoewel het aantal van deze apparaten elk jaar in huishoudens toeneemt, zijn ze nog steeds niet in elk huishouden te vinden. Ze verbruiken ook, in vergelijking met een goed droogrek, veel energie.  En de handdoeken? Deze zijn idd  zachter dan van het droogrek, maar ook duurder omdat ze minder lang mee gaan. 

Heb je al een droger en wil je dat jouw handdoeken nog zachter zijn en heerlijk ruiken?  Gebruik de drogerballen, deze verkorten de droogtijd met 25% en maken je was zachter en minder gekreukt. Door een paar druppels wasparfum op de ballen te doen, ruikt jouw was ook na het drogen in de droger heerlijk. 

Denk je dat je van af nu deze tips gaat gebruiken? Ik ben benieuwd of ze ook bij jouw werken. 

Folg je mij al facebook? Daar geef ik ook vaak nuttige tips.

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

6 reacties op “Hoe was je handdoeken zodat deze zacht en fijn aanvoelen?”

  1. Ik zelf houd van een beetje een ruwe handdoek om af te drogen. Maar ik vind het wel belangrijk dat de handdoeken die ik bij mijn massages gebruik lekker zacht zijn en ik houd niet van wasverzachter. Dus bedankt voor deze waardevolle tips!

  2. Bedankt voor deze tips. Daar kan ik zeker wat mee. Een wasdroger hoeft voor mij niet. Maar de azijn zal ik wat vaker gebruiken. Ook goed voor de wasmachine 🙂

  3. Hallo!
    Ik dacht me te herinneren dat azijn geuren absorbeert. Vermindert het dan niet de werking van het wasparfum?

  4. plafonddroogrek

    Hi Heidi, Ik gebruik azijn al jaren voor het zacht maken van mijn was en ivm wasparfum werkt het ook super. De wasparfum ruikt net zo als zonder azijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *