Moet je alles wassen bij schurft? - Plafonddroogrek.nl

Help schurft! 

Laatst kwam mijn dochter thuis met de mededeling dat zij schurft heeft opgelopen. Via via bij vrienden. Ze slaapt regelmatig bij vriendinnen na feestjes of chillavonden.

Eerst dacht ik, HELP wat nu? Moet ik alles, maar dan ook alles wassen nu?
Gelukkig hoeft dat niet!

Schurft zijn beestjes die vooral in je bed kunnen komen zitten en ze graven zich in, in de dunste huid op je lichaam. Rug, lies, binnenkant van je armen , nek en hals vinden ze het fijnst. Ze graven een soort van tunneltjes en daardoor onstaat huidirttitatie. De eerste klachten zie je pas na 2 tot 3 weken. De meeste mensen hebben in augustus – september mee te maken, omdat ze het vaak op vakantie oplopen.

We kregen allemaal een creme die we na het douchen en voor het slapen gaan in moesten smeren en minimaal 8 uur in moesten laten werken. Dus in  de avond moest eerst alles in de was op minimaal 60 graden en dan pas weer schoon op.

Meer lezen schurft is en hoe het ontstaat? Hier meer info.

Wat moet je echt wassen bij schurft?
Alle kleding moet gewassen worden die in de 3 dagen voor en tijdens de behandeling direct op de huid gedragen is: onder kleding, pyjama, overhemd/blouse, broek/rok, sjaal, hand
schoenen, sloffen en dergelijke. Hetzelfde geldt voor beddengoed – dekbedovertrekken, (hoes)lakens en kussenslopen – en handdoeken die je in de 3 dagen voorafgaand aan en tijdens de behandeling hebt gebruikt. 
 
Hoe behandel je dingen die je niet kunt wassen?
Wasbaar textiel moet u minimaal 10 minuten wassen op ten minste 50°C. Moeilijk of niet wasbaar textiel en spullen (pantoffels, knuffels) moet u bij voorkeur opbergen in een
afgesloten plastic zak, of uithangen gedurende minimaal 3 dagen
bij kamertemperatuur (18-20°C). Bron: www.rivm.nl/schurf
 
Matras en het kussen hoeven niet gereinigd te worden. Laat wel de matras en kussen overdag onopgemaakt tot voor het slapen gaan. Draai de matras om als dat kan, kan het niet kun je het stofzuigen om er zeker van te zijn dat deze schoon is..
 
Hoe lang de mijt overleeft is afhankelijk van omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. In het algemeen leven de mijten niet langer dan drie dagen bij kamertemperatuur (18-20°C). Jonge mijten kunnen het wel een week overleven. Na het gebruik van de creme zijn ze dood op de huid en als je alles wast van de afgelopen 3 dagen, zit je wel goed.
schurft-behandeling
Bron:www.rivm.nl/schurf

Veel mensen schamen zich wanneer ze te horen krijgen dat ze schurft hebben opgelopen. Dat is begrijpelijk maar niet nodig. Het oplopen van schurft komt bijvoorbeeld niet door een gebrek aan hygiëne. Toch is het verstandig om niet aan iedereen in jouw omgeving te vertellen dat je schurft hebtt gehad. De ervaring leert dat veel mensen dan jeuk gaan voelen en bang zijn dat ze het ook opgelopen hebben, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Alleen bij direct huidcontact of als je langer dan een uur close bij elkaar hebt gezeten, kan je het overdragen. 

Ik had dus best veel was die dagen, maar gelukkig kon ik het allemaal kwijt op onze Plafonddroogrekken en kon ook dingen in de droger doen. Ik weet echt niet hoe ik het anders zou moeten doen, want buiten drogen kan helaas niet bij mij. 

Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

plafonddroogrek.nl-omslagfoto

Wordt vaste klant en
 krijg altijd 5% korting 
op jouw aankopen.

Nog geen vaste klant? 
Dit kun je worden bij afrekenen. 

Laagdrempelig kennismaken 
met wasparfum? 
Ontdek de 3 nieuwste geurtjes 
YoGo, Sole en Thomas!