Plafonddroogrek opgehangen en nu? - Plafonddroogrek.nl

Plafonddroogrek opgehangen en nu?

Je hebt jouw plafonddroogrek  of wandrek opgehangen en kun je genieten van ruimtebesparend was drogen. Maar zijn er dingen waar je op moet letten bij gebruik van het rek?  

Ja, er zijn een paar dingen die ik altijd bij montage uitleg, dus hier hier een reminder als ik bij jouw ben geweest om het rek op te hangen. Maar als jij jouw rek zelf of door hulp van iemand anders hebt opgehangen, wil ik jouw deze info ook graag  geven.

Bij goed gebruik van het rek kan deze jaren meegaan, die van mijn tante hangt al ruim 30 jaar in haar badkamer en is nog steeds zo goed als nieuw. Enige wat er vervangen moest worden, zijn de touwtjes. Die van ons hangt ook al bijna 6 jaar, sinds we in ons huis zijn komen wonen. Ik heb de onze een keer verplaatst en toen ook nieuwe touwtjes in gedaan. Omdat de onze aan een schuin plafond op zolder hangt, slijten de touwtjes helaas iets sneller dan als een rek recht tegen het plafond hangt. 

Tip 1:
Zorg er voor dat de touwtjes in de rondjes van het plafondbevestiging blijven. Als je het touwtje los laat en er hangt geen was op de stang, komt de stang met een vaart naar beneden en kan het touwtje uit het rondje schieten. Ook kan het touwtje afbreken door de druk. Zorg er dus voor dat je de stangen normaal en rustig naar beneden en boven trekt.

Tip 2:
Als je te veel of niet goed jouw was op de stangen droogt kunnen de stangen krom gaan hangen. De stangen kunnen makkelijk 2 tot 5 kg nat wasgoed dragen, maar hang je een zwaar kledingstuk of een kledingstuk aan een hanger in het midden van de stang, dan kan deze krom gaan hangen.

Tip 3:
Laat je stangen naar beneden zakken als je jouw was er af gaat halen. Soms wil je snel jouw was er af halen en dan heb je de neiging om het van het rek af te trekken als het nog hoog hangt. Hierdoor kunnen de stangen ook krom gaan hangen, vooral bij zware wasgoed. Door de stangen naar beneden te laten en dan jouw was er af halen, blijven ze langer mooi recht.

Tip 4:
Door de natte wasgoed, gaat het touw strakker hangen, waardoor de stangen iets lager hang hangen als ze helemaal om hoog zijn. Dit kun je weer herstellen door het kraaltje omhoog te trekken van het knoopje er onder en een nieuw knoopje te maken iets er boven. Daarna kun je het kraaltje er weer omheen trekken.  Dit kun je zo nodig herhalen.

Tip 5:
Mochten jouw stangen door een of andere reden toch iets krom gaan hangen, kun je ze makkelijk weer recht trekken. Dit doe je door de uiteinden een slag te draaien. Als je jouw was er weer op hangt zal je zien dat ze weer mooi recht getrokken zijn,

Garantie
Zoals op alle aankopen heb jij ook garantie op jouw droogrek. Mijn leverancier geeft een garantie van maar liefst 10 jaar op alle plastic onderdelen bij normaal gebruik. Dit zijn eigenlijk alle onderdelen behalve het touw. Het touw kan gaan slijten als het niet goed hangt of door heel veel gebruik. Bij normaal gebruik , doe je er zeker 2 jaar met het touw. Maar het is altijd handig om extra touw bij te bestellen om er zeker van te zijn dat je het in huis hebt als deze breekt. 

Mocht er in die 10 jaar bij goed gebruik iets afbreken of slijten, neem contact met mij op en gaan we samen kijken wat ik kan doen voor je. 

ruimtebesparend-was-drogen-plafonddroogrek.nl

Hopelijk heb jij iets aan deze tips hebt en zal je zolang mogelijk genieten van jouw aankoop. Zoals de meeste van mijn klanten mij laten weten, willen zij hun was niet meer anders ophangen dan op een plafond of wand rek. Ik hoop dat jij net zo blij bent met jouw rek als de rest en dit met mij wilt delen door een review te schrijven. Dit mag hieronder, maar ook op Google. 

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *