Mogen schoenen in de wasmachine?

GRATIS verzending vanaf €100,-

Op werkdagen voor 15.00 besteld, dezelfde dag verzonden

Binnen 14 dagen retourneren

Op werkdagen voor 15.00 besteld, dezelfde dag verzonden
Binnen 14 dagen retourneren
GRATIS verzending vanaf €100,-
Vorige
Volgende

Mogen schoenen in de wasmachine?

Aangezien ik de vraag “hoe je schoenen in de wasmachine kunt wassen” vaak voorbij zie komen, heb ik hieronder een kleine gebruiksaanwijzing gemaakt voor het wassen van schoenen in de wasmachine.

Schoenen schoonmaken stap 1
Allereerst haal je de veters uit je schoenen, je kunt de veters en de schoenen los van elkaar in de wasmachine doen. Verwijder de grove stukken modder en vuiligheid van je schoenen, die je gemakkelijk met een borstel weg kunt krijgen. Pak een wattenstaafje of een pen om de stukjes viezigheid uit de groeven van je schoenen te peuteren. Meestal is dit enkel nodig bij de zool van je schoenen maar in enkele gevallen kun je dit ook toepassen bij de bovenkant (upper) van je schoenen.

Schoenen schoonmaken stap 2
Voor de voorbehandeling kun je heel goed een katoenen bal of een bal van watten gebruiken. Giet hier wat Alcohol op en wrijf hiermee zachtjes over het oppervlak van je schoenen voordat je ze in de wasmachine doet. Bij suede schoenen is het erg raadzaam om te deppen in plaats van wrijven om lelijke plekken te voorkomen.

Schoenen wassen stap 3
Als het meest duidelijke vuil van je schoenen is geveegd kun je nu samen met je veters, je schoenen in de wasmachine stoppen. Dit doe je het beste in een schoenen waszak (bij deze set verkrijgbaar). Voeg vervolgens je favoriete wasmiddel erbij. Stel het watertemperatuur in op koud. Dit om het krimpen van je schoenen te voorkomen en om de kleuren goed in tact te houden. Bij warmere temperaturen kunnen de kleuren vervagen of uitlopen.

Let op!
Wanneer je klaar bent met wassen neem je de schoenen uit de wasmachine en leg/ hang je ze op een matig lichte plek. Of je maakt ze vast met soft grip wasknijpers aan 1 van de stangen van het plafonddroogrek voor sneller droog resultaat.

Plaats je schoenen NOOIT in direct zonlicht! Ook dit kan je schoenen doen krimpen en verkleuren. Ook de droger is verboden terrein voor je pas gewassen schoenen. Laat je schoenen rustig opdrogen. Eventueel kun je een schoon wit katoenen handdoekje of wat wit papier losjes in de schoenen stoppen tijdens het drogen, zodat ze de oorspronkelijke vormen behouden en het overtollig water kunnen opnemen. Gebruik hiervoor geen kranten aangezien deze inktvlekken kunnen geven. Kijk niet raar op wanneer je schoenen na 24 uur nog niet helemaal droog zijn. Het kan van uren tot soms wel dagen duren voordat je schoenen weer helemaal droog zijn.

Stop je veters terug in je sneakers en draag ze alsof ze nooit vuil zijn geweest.

Schoenen winkels geven meestal geen garantie op schoenen die in de wasmachine zijn geweest. Bij mij is het altijd goed gegaan, toch wil ik hierbij aangeven dat ik niet verantwoordelijk ben voor eventuele beschadigingen en/of andere teleurstellende resultaten wanneer je jouw schoenen in de wasmachine stopt.

Heb je tips of opmerkingen? Je mag ze gerust hier onder plaatsen.

Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Deel op facebook
Facebook
Deel op google
Google+
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

plafonddroogrek.nl-omslagfoto

Ontvang alle
Ins & Outs van Plafonddroogrek.nl

Schrijf je in en ontvang een kortingscode voor
10% korting op je bestelling!