Is wassen met wasstrips echt zo veel beter? - Plafonddroogrek.nl

Ik probeerde wasstrips van Briters!

Al jaren was ik mijn was met vloeibaar wasmiddel, bijna altijd met Fromil van de Lidl. Dat bevalt prima, maar soms haal ik een fles witte reus bij de Kruitvat zo een voor 100 wasjes, want dat scheelt steeds nieuwe kopen en zo’n fles gaat echt heel lang mee. Maar elke keer gesleur met die flessen en wat zijn ze zwaar, ik wil wel anders, jij niet?

Op Instagram kwam ik reclame tegen van de wasstrips van Briters, nieuwsgierig klikte ik op meer informatie en dat beviel me wel, alleen de prijs was een dingetje. Heel veel wasstrips zijn best prijzig vergeleken met de wasmiddelen die ik nu heb. Maar wast het beter? Dat bleef me ik me afvragen. Totdat ik van een kennis hoorde dat zij er mee wast, zij is er enorm tevreden mee, alleen de geur blijft niet zo lang hangen. Dat vond zij minder fijn, dus heb ik haar een paar proefjes wasparfum gegeven om te proberen. Na een week was zijn zo tevreden met de combinatie dat zij een paar grote flessen kwam kopen.

Nu wilde ik het ook de wasstrips gaan proberen en een brutaal mens heeft de halve wereld, zeggen ze, vroeg ik Briters of ik de wasstrips van hum mocht uitproberen.
En ja hoor, zij stuurden mij een pakketje met strips om mee te wassen.

Briters-wasstrips-proberen
Briters-wasstrips-los

De verpakking kwam binnen en het rook gelijk al heerlijk. De strips zijn per 100 verpakt in een kartonnen brievenbus doosje. Alles staat op het doosje getekend en geschreven, dus heb je geen extra uitleg nodig. Ik ging gelijk een wasje draaien. 

Lichte was op 40 graden

briters-strip-in-de-was
briters-in-trommel

Ik ben begonnen met een lichte was, wat shirts, ondergoed en een paar handdoeken. Als ik niet zo veel handdoeken heb, was ik ze met de rest van de was, scheelt weer een wasje.  Ik deed 1 stip bij de was in de trommel, zette een dagelijks programma op 40 graden en deed er azijn en wasparfum bij. Ik wilde natuurlijk ook testen of mijn was met de strips net zo heerlijk zou ruiken als met mijn vertrouwde wasmiddel. 

Zoals altijd doe ik ongeveer 30-35 ml natuurazijn in het wasverzachterbakje samen met 5ml wasparfum. Zo pakt de wasmachine dit mengseltje met de laatste spoeling mee en wordt de was zacht en blijft het weken heerlijk ruiken. Laatste tijd gebruik ik de geur  YoGo voor bijna alle was, het is een heerlijk frisse geur en mijn mannen in huis zijn er dol op. (ook verkrijgbaar als geurkaart en textielspray)

Na 51 minuten was mijn wasje klaar om opgehangen te worden. Het rook heerlijk als altijd en het belangrijkste: de was was schoon en geen restjes van de wasstrip te bekennen. Wat me gelijk opviel was de zachtheid van de was, het was nog zachter en nog minder gekreukt dan een wasje gedraaid met mijn vloeibare wasmiddel. Ik was vooral benieuwd hoe de handdoeken op zouden drogen, zonder ze in de droger te doen. Alles hing ik op mijn plafonddroogrek op zolder, ook de handdoeken en in de avond toen alles droog was, was ik super verrast dat de handdoeken veel zachter waren opgedroogd dan normaal (ik schud ze goed uit voor het ophangen en bij het opvouwen).
handdoeken aan plafonddroogrek
was aan plafonddroogrek

Conclusie?!

Ik ben erg verrast door de wasstrips! Niet alleen zijn ze erg goed voor het milieu, het scheelt mij heel veel schouwen met de flessen wasmiddel uit de winkel, het neemt zo veel minder plaats in beslag op mijn kasje, maar mijn was is schoon, zacht en ruikt heerlijk in combinatie met wasparfum. Bij zo veel voordelen ben ik best bereid om iets meer te betalen. 

Daarnaast hoef ik niet meer een apart wasmiddel aan te schaffen voor mijn donkere was, want ook hierbij is deze wasstrip goed voor. Het laat geen strepen na, mijn kleding wordt niet vaal en het donkere was wordt even schoon. 

donkere was met Briters

Ken jij de wasstrips al? Ben jij bereid om iets meer te betalen voor een even schone was als met andere wasmiddelen?  Ik ben benieuwd naar jouw mening. 

Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

9 reacties op “Is wassen met wasstrips echt zo veel beter?”

 1. Ik ga ze proberen. Had er al eerder eens naar gekeken en je blog trok me over de streep. Abonnement voor alleenstaande afgesloten (100 strips goed voor 100 wasbeurten) en nu voor een goede prijs. Ben zeer benieuwd. Samen met de wasparfum moet het goedkomen! Je mag de wasstrips eerst 14 dagen uitproberen.

 2. Wat leuk om te lezen. Ik ben echt verrast dat het zo goed werkt en zo veel minder in beslag neemt dan al die grote flessen.

 3. Wat mij opviel via de Biters reklame op instagram: 45 € voor 100 strips (zogenaamd 42 euro korting)
  En via google (ook bij Biters) van 45€ voor 25 € voor 100 strips 😱😱😱

 4. Ze hebben nu idd een actie, als je een abonnement neemt betaal je idd minder per 100 stuks.

 5. Je hebt het steeds over de wasparfums.
  Ik heb ze ooit eens geprobeerd. Weet niet meer waar.Maar ruiken deden ze niet.In ieder geval ik vond niet dat het l ruikt en zeker ook niet in je kast.Ik ga ook beginnen met Briters.Mij benieuwen.

 6. plafonddroogrek

  De wasstrips zelf ruiken idd nouwelijks of niet na het wassen, maar in combinatie met wasparfum ruikt de was heerlijk.

 7. plafonddroogrek

  De Diamante varianten en Perla ruiken vrij sterk vind ik. Maar alle andere ook als je er iets meer bij doet dan 5ml.;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontdek de nieuwste wasparfum geur NEVE

Verkrijgbaar in 10ml, 100ml en 500ml

plafonddroogrek.nl-omslagfoto

Wordt vaste klant en
 krijg altijd 5% korting 
op jouw aankopen.

Nog geen vaste klant? 
Dit kun je worden bij afrekenen. 

Laagdrempelig kennismaken 
met wasparfum? 
Ontdek de 3 nieuwste geurtjes  
Sole, Thomas en Neve!