Is wassen met wasstrips echt zo veel beter? - Plafonddroogrek.nl

Is wassen met wasstrips echt zo veel beter?

Ik probeerde wasstrips van Briters!

Al jaren was ik mijn was met vloeibaar wasmiddel, bijna altijd met Fromil van de Lidl. Dat bevalt prima, maar soms haal ik een fles witte reus bij de Kruitvat, zo een voor 100 wasjes, want dat scheelt steeds nieuwe kopen en zo’n fles gaat echt heel lang mee. Maar elke keer gesleur met die flessen en wat zijn ze zwaar, ik wil wel anders, jij niet?

Op Instagram kwam ik reclame tegen van de wasstrips van Briters, nieuwsgierig klikte ik op meer informatie en dat beviel me wel, alleen de prijs was een dingetje. Heel veel wasstrips zijn best prijzig vergeleken met de wasmiddelen die ik nu heb. Maar wast het beter? Dat bleef me ik me afvragen. Totdat ik van een kennis hoorde dat zij er mee wast, zij is er erg tevreden mee, alleen de geur blijft niet zo lang hangen. Dat vond zij minder fijn, dus heb ik haar een paar proefjes wasparfum gegeven om te proberen. Na een week was zij zo tevreden met de combinatie dat ze een paar grote flessen kwam kopen.

Nu wilde ik het ook de wasstrips gaan proberen en een brutaal mens heeft de halve wereld, zeggen ze, vroeg ik Briters of ik de wasstrips van hum mocht uitproberen. En ja hoor, ze stuurden mij een pakketje met strips om mee te wassen.

Briters-wasstrips-proberen
Briters-wasstrips-los

De verpakking kwam binnen en het rook gelijk al heerlijk. De strips zijn per 100 verpakt in een kartonnen brievenbus doosje. Alles staat op het doosje getekend en geschreven, dus heb je geen extra uitleg nodig. Ik ging gelijk een wasje draaien. 

Lichte was op 40 graden

briters-strip-in-de-was
briters-in-trommel

Ik ben begonnen met een lichte was, wat shirts, ondergoed en een paar handdoeken. Als ik niet zo veel handdoeken heb, was ik ze met de rest van de was, scheelt weer een wasje.  Ik deed 1 stip bij de was in de trommel, zette een dagelijks programma op 40 graden en deed er azijn en wasparfum bij. Ik wilde natuurlijk ook testen of mijn was met de strips net zo heerlijk zou ruiken als met mijn vertrouwde wasmiddel. 

Zoals altijd doe ik ongeveer 30-35 ml natuurazijn in het wasverzachterbakje samen met 5 ml wasparfum. Zo pakt de wasmachine dit mengseltje met de laatste spoeling mee en wordt de was zacht en blijft het weken heerlijk ruiken. Laatste tijd gebruik ik de geur  YoGo voor bijna alle was, het is een heerlijk frisse geur en mijn mannen in huis zijn er dol op. (ook verkrijgbaar als geurkaart en textielspray)

Na 51 minuten was mijn wasje klaar om opgehangen te worden. Het rook heerlijk als altijd en het belangrijkste: de was was schoon en geen restjes van de wasstrip te bekennen.

Wat me gelijk opviel was de zachtheid van de was, het was nog zachter en nog minder gekreukt dan een wasje gedraaid met mijn vloeibare wasmiddel.
Ik was vooral benieuwd hoe de handdoeken op zouden drogen, zonder ze in de droger te doen. Alles hing ik op mijn plafonddroogrek op zolder, ook de handdoeken en in de avond toen alles droog was, was ik verrast dat de handdoeken veel zachter waren opgedroogd dan normaal. (Ik schud ze goed uit voor het ophangen en bij het opvouwen)

handdoeken aan plafonddroogrek
was aan plafonddroogrek

Conclusie?!

Ik ben erg verrast door de wasstrips! Niet alleen zijn ze erg goed voor het milieu, het scheelt mij heel veel schouwen met de flessen wasmiddel uit de winkel. Het neemt zo veel minder plaats in beslag op mijn kasje en mijn was is schoon, zacht en ruikt heerlijk in combinatie met wasparfum. Bij zo veel voordelen ben ik best bereid om iets meer te betalen. 

Daarnaast hoef ik niet meer een apart wasmiddel aan te schaffen voor mijn donkere was, want ook hierbij is deze wasstrip goed voor. Het laat geen strepen na, mijn kleding wordt niet vaal en het donkere was wordt even schoon. 

donkere was met Briters

Omdat deze blog zo veel gelezen wordt en steeds de vraag krijg of je ook een paar wasstrips kunt proberen, voordat je 100 of meer strips aanschaft. Kun je van af nu via mij een setje van 5 strips bestellen. Zo kun je ze laagdrempelig uitproberen, zonder hoop geld uit te geven. 

Kleine update in mijn blog!

Briters heeft nu ook een geconcentreerd wasmiddel dat genoeg is voor 100 wasbeurten en geschikt is voor zowel lichte als donkere was. Ik ben fan, omdat dit wasmiddel voor mijn zoontje beter werkt dan wasstrips. Hij kreeg jeuk van een stofje in de strips, maar dit zit niet in het wasmiddel.

Met slechts 5 ml krijg je een grondige reiniging die 10 keer sterker is dan traditioneel vloeibaar wasmiddel. Wij genieten van een sprankelend schone was, zelfs bij de meest hardnekkige vlekken.

Briters wasconcentraat genoeg voor 100 wasjes
Bron foto: Briters.nl Wasconcentraat

Ken jij de Briters producten al? Ben jij bereid om iets meer te betalen voor een even schone was als met andere wasmiddelen?  Ik ben benieuwd naar jouw mening.

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

32 reacties op “Is wassen met wasstrips echt zo veel beter?”

 1. Ik ga ze proberen. Had er al eerder eens naar gekeken en je blog trok me over de streep. Abonnement voor alleenstaande afgesloten (100 strips goed voor 100 wasbeurten) en nu voor een goede prijs. Ben zeer benieuwd. Samen met de wasparfum moet het goedkomen! Je mag de wasstrips eerst 14 dagen uitproberen.

 2. Wat leuk om te lezen. Ik ben echt verrast dat het zo goed werkt en zo veel minder in beslag neemt dan al die grote flessen.

 3. Wat mij opviel via de Biters reklame op instagram: 45 € voor 100 strips (zogenaamd 42 euro korting)
  En via google (ook bij Biters) van 45€ voor 25 € voor 100 strips 😱😱😱

 4. Ze hebben nu idd een actie, als je een abonnement neemt betaal je idd minder per 100 stuks.

 5. Je hebt het steeds over de wasparfums.
  Ik heb ze ooit eens geprobeerd. Weet niet meer waar.Maar ruiken deden ze niet.In ieder geval ik vond niet dat het l ruikt en zeker ook niet in je kast.Ik ga ook beginnen met Briters.Mij benieuwen.

 6. plafonddroogrek

  De wasstrips zelf ruiken idd nouwelijks of niet na het wassen, maar in combinatie met wasparfum ruikt de was heerlijk.

 7. plafonddroogrek

  De Diamante varianten en Perla ruiken vrij sterk vind ik. Maar alle andere ook als je er iets meer bij doet dan 5ml.;)

 8. Ik heb ze vandaag ook besteld. Ben heel benieuwd.
  Wat mij opviel dat je natuurazijn in het laatste spoelwater doet. Doe ik al meer dan dertig jaar. Alleen moet je de natuurazijn verdunnen met water, fiftyfifty. Zo heb je er twee flessen uit. De pure azijn is iets te zuur voor de buizen in de wasmachine vertelde een Miele man mij. Parfum heb ik nog nooit gebruikt. Dat wil ik niet. Nog meer kopen , nog meer vervuiling.
  Bedankt voor het lezen van mijn bericht.

 9. Wat voor wasparfum is er en is dat ook zonder troep erin? Heb je een website?
  Ik houdt van frisse katoen cq zee achtige lucht… geen zoete geuren in iedergeval

 10. plafonddroogrek

  Hi Vivianne,
  Ik gebruik en verkoop wasparfum van Essenze di Elda, als je bovenin het menu naar wasparfum gaat, kom je heel veel geuren tegen. Agata is een hele frisse geur en Aquamarina ruikt naar een azuur blauwe zee, heerlijk. En het is niet helemaal zonder “troep”, dat is geen enkele parfum. Wel lost het plastic deeltjes op die bij het wassen van kleding vrijkomen, dus wel goed voor het afvalwater.

 11. Heb ook de briters geprobeerd maar mijn was word niet echt schoon. 2 strips ook niet per 5 kilo was. Ook geen geur behalve de zweetgeur in mijn zoon zijn trui die je zwak blijft ruiken. Ik zal het nog eens met 3 strips proberen maar dat is best gortig, ik wil nl geen was parfums gebruiken. Ten 1ste duur en ten 2de niet goed voor het milieu.

 12. plafonddroogrek

  Misschien helpt het om minder in de trommel te doen, was heeft ruimte nodig in de trommel zodat het water overal kan komen. Een scheutje natuurazijn helpt ook heel erg goed tegen nare geurtjes in kleding.

 13. plafonddroogrek

  Uit uw vorige reactie kon ik niet weten dat u een 9kg trommel heeft. Ik spuit mijn viezere (met meer vlekken) was met de vlekkenreiniger van Dasty, dan wordt de was erg schoon van en ik draai het op een wat intensievere programma.

 14. Ik heb dit merk niet geprobeerd wel een ander merk icm wasparfum. Beddengoed ruikt weer heerlijk fris. Geen resten gevonden. Normale was nog niet geprobeerd.

  Één tip. Geen azijn gebruiken. Er zitten zuren in die slecht zijn voor je wasmachine. Je kan beter calgon vloeibaar gebruiken. Geregeld 90 graden was draaien met reiniger helpt tegen nare geuren in de wasmachine.
  Beetje neutrale wasverzachter met wasparfum werkt prima voor een lekkere geur.

  Een te volle trommel is idd niet goed. Ik kan ook tot 8 kg erin doen maar merk dat dit echt niet werkt mits ik extra laat spoelen etc.
  Vloeibaar wasmiddel werkt ook niet altijd tegen geuren. Gaat juist meer stinken. Poeder zou dan beter zijn. Of voorbehandelen.

  Zelf ben ik echt fan van wasparfum omdat je heel weinig gebruikt. Gaat langer mee.

 15. plafonddroogrek

  Fijn om te lezen dat je erg tevreden bent met Wasparfum.
  Ik adviseer keukenazijn voor bij de was, geen schoonmaak azijn. Keukenazijn (natuurazijn) is op een natuurlijk product zonder chemische toevoegingen en kan prima in de wasmachine gebruikt worden, deze azijn is ook zacht voor de was en ruikt achteraf helemaal niet.

 16. Dankjewel Gosia voor het delen van jouw ervaring. Ik heb er een paar geprobeerd en naast die van Briters werken die van Cosmeau ook erg goed. Wou ik even laten weten.

 17. Kees van Dun

  Omdat wij een waterontharder hebben, gebruiken wij altijd erg weinig waspoeder. Betekent dit dat wij bij gebruik van Briters ook aan een half velletje ervan genoeg hebben?

 18. plafonddroogrek

  Hallo Kees,
  De strip heeft geen invloed op de hardheid van het water maar op de vuiligheid en hoeveelheid van de kleding. Als de kleding niet erg vuil is en het is niet erg veel, is een halve strip voldoende om te gebruiken.

 19. Wij proberen natuurlijk wel een volle trommel te hebben, want milieubewust. Ben bang dat een heel velletje Briters te veel schuim oplevert. Bij erg zacht water is dat gauw het geval, namelijk.

 20. plafonddroogrek

  U hoeft niet bang te zijn dat het schuimt, want de wasstrips schuimen bijna helemaal niet. Ze lossen volledig op in contact met water.

 21. Ik ben ook voorstander van milieuvriendelijk wassen maar met Brauzz strips wordt de was niet schoon. En witte was helemaal niet… in strips kunnen geen ‚ bleekmiddelen’ die de was wit houden. Ik neem aan in Briters ook niet? Toch maar overgestapt op waspoeder, in een kartonnen doos, dat wel.

 22. plafonddroogrek

  Hi Caro, in Briters zitten EDTA zouten die het was wit houden, deze stof zit bijna in alle witwasmiddelen, ook in poeders. Wassen met bleekmiddelen maakt je was grauw en gelig. Ik gebruik een scheutje vlekkenverwijderaar van de Wibra als voorwasmiddel, dit middel is erg goed tegen heel veel vlekken, waardoor mijn was bijna altijd erg schoon uit de wasmachine komt.

 23. Heb ze in juni 2023 gekocht had al gehoord en gelezen hoe briters goed was .
  Nou we hebben er gelijk 400stuks gekocht .
  En geen spijt super wat een oplossing .
  Stop er 1 stuks in wasbakje in wasverzachtersbakje wasparfum 5ml.
  Nou mensen we raden dit iedereen aan .
  Geen gesjouw met flessen geen vies zeepbakje enz .
  En heerlijke schone zachte geurende was .
  Is geen fabel is gewoon de pure waarheid .
  En goed voor milieu

 24. plafonddroogrek

  Hallo Kirsten,
  In deze wasstrips zit geen wasverzachter, waardoor je gerust je thee en vaatdoekjes zo kunt wassen.

 25. Ik merk dat mijn vaatdoekjes en speciale douche afdroogt doek waterafstotend worden na tijd wassen met de was doekjes van briters, dit is niet prettig.
  Weet je hier een oplossing voor?
  Jammer want ik vind het fijn wassen.

 26. plafonddroogrek

  Hi Soraya, Ik heb hier niet zo veel ervaring mee, ik was mijn doekjes altijd op 90 graden en nemen net zo veel vocht op als altijd. (doe ze wel in de droger)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *