Gebeurt het wel eens dat je je kleding uit de machine haalt na het wassen dat je kleding een witte waas heeft? Moet je bezorgd zijn? Wat kunnen de redenen hiervoor zijn? Ligt het aan de wasmachine of doen wij wat verkeerd?

Is de kleding lichter geworden na het wassen?
Waarom is de witte waas gevormd op het wasgoed?

Oorzaak 1: Te koud water
Is te koud water de reden?

Een witte waas betekent eenvoudig dat niet al het reinigingsmiddel tijdens het wassen is opgelost. Als de temperatuur van het wasprogramma te laag is, verander het wasprogramma naar een hogere temperatuur. Blijft ondanks het wassen op een temperatuur boven 40 graden, een witte waas op je kleding? De oorzaak kan dan een defecte thermostaat of temperatuursensor zijn.

Oorzaak 2: Niet genoeg water
Kan de hoeveelheid water in de trommel een oorzaak zijn?

Hetzelfde gebeurt wanneer de wasmachine te weinig water gebruikt. In dit geval is het zeker geen kwestie van een wasprogramma. Je zou de hydrostaat, de stroommeter of de magneetklep beter na moeten kijken. Het is belangrijk om dit snel te maken, omdat wassen in dergelijke omstandigheden slecht is voor zowel de stof als het apparaat zelf.

wasmachine maken
kleding in de trommel

Oorzaak 3: Te veel wasgoed
Is de wastrommel te vol?

Het probleem kan ook eenvoudig zijn omdat we de wastrommel hebben volgepropt. Door een te grote lading kleding kan het poeder niet vrij mengen met water, daarom blijft het op de stof van de kleding. Vul daarom niet meer dan ¾ van de trommel met kleding als je wast.

Oorzaak 4: Te veel waspoeder
Is de hoeveelheid van het wasmiddel de oorzaak?

Als je te veel wasmiddel gebruikt heeft het niet genoeg tijd om goed uit de kleding gespoeld te worden, gebruik altijd minder dan om de gebruiksaanwijzing staat. Gebruik je pods? Zorg er voor dat je minimaal 2 keer een spoelprogramma toepast.

Misschien denk je: ik gebruik alleen vloeibaar wasmiddel?

Dit kan ook, net als gewoon poeder wasmiddel, hetzelfde witte waas veroorzaken als 1 van de bovenstaande redenen de oorzaak is.
Wil je er zeker van zijn welke wasmiddel bij welke was je het beste kunt gebruiken? Lees  hier mijn andere blog hierover. 

Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Plafonddroogrek.nl
Waarom zou je mijn tips opvolgen?

 

Ik ben Gosia Zertka en afgelopen 21 jaar heb ik regelmatig voor professionele stomerijen / wasserijen gewerkt. 
Door heel veel middelen en toepassingen al met succes gebruikt te hebben op de werkvloer en in mijn dagelijks leven, wil ik mijn kennis graag met jou delen.

Regelmatig plaats ik op mijn website leuke tips en weetjes als blogs, die vooral met de was te maken hebben, dus hou mijn website in de gaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *