Kun je je kleding wassen zonder veel geld uit te geven aan dure reiniging producten? Het antwoord is JA!

Ieder van ons heeft thuis het product dat helpt om vlekken te verwijderen, het stof te verzachten en onaangename geurtjes weg te nemen. Weet je wat het is? Het is niets anders dan … witte, natuurazijn. Witte azijn heeft veel toepassingen, het is milieuvriendelijk en vooral goedkoop! Als het nog geen onderdeel is dat je tijdens het reguliere wassen gebruikt, is het tijd voor de verandering.

Hieronder vind je een lijst met toepassingen van dit “magische product”.
Probeer het en je zult ontdekken wat dit product kan, dat in de meeste gevallen gebruikt wordt om mee te koken.

# 1 Het verwijdert lastige vlekken

Vaak weet je niet wat voor vlekken in je kleding zitten. Witte azijn kan toegepast worden op overgrote meerderheid van hen.
Spray de vlekken met azijn en laat het gedurende 10-15 minuten inwerken. Milde vlekken kunnen worden geweekt in een mengsel van azijn en warm water in een verhouding van 1: 2.
Na het wassen zullen de vlekken verdwenen zijn.

Om er zeker van te zijn welke stof welke behandeling nodig heeft lees je hier.

vlekken verwijderen met azijn
azijn bleekt je was

# 2 Het bleekt

Azijn is ook geweldig voor het wassen van witte kleding. Je kunt het gebruiken tijdens gewone wasbeurten of om hardnekkige vlekken te verwijderen.
Voeg gewoon 1,5 glazen azijn toe aan je was. Het helpt je ook om hardnekkige okselvlekken kwijt te raken – week witte kleding in een mengsel van warm water en azijn in 1: 4 verhoudingen en spoel je kleding vervolgens af met schoon water.

# 3 Het verzacht stoffen
Azijn ontbindt de resten van het reinigingsmiddel en maakt de stoffen zacht – vooral handdoeken. Voeg een glas natuurazijn toe (aan de wasverzachter) en het zorgt ervoor dat de kleding langer zacht blijft.

# 4 Het verwijdert onaangename geurtjes
Sommige geuren, vooral in sportkleding, zijn moeilijk te verwijderen. In dit geval zal azijn toegevoegd aan het wasgoed, dat ongewenste bacteriën doodt, perfect zijn. Lelijke geuren zullen verdwijnen, alleen al als je een glas azijn toevoegt aan je wasgoed. Gewoon in de trommel naast wasmiddel.

zachte was door azijn

# 5 Het Behoudt de kleur van kleding

Regelmatig wassen kan jouw broek of donkere kleding laten vervagen. Een glas azijn toegevoegd aan de eerste wascyclus (voorwas) zorgt ervoor dat de kleding zijn kleur behoudt en niet vervaagt.
Je kunt ook kleding weken in een mengsel van water en azijn, als je bang bent dat de kleur zou kunnen uitlopen tijdens het wassen.
Het is de moeite waard om deze truc te gebruiken, vooral voor zwarte kleding en jeans. Zo hou je je kleding ook langer mooi.

# 6 Het reinigt de wasmachine

Soms moet de wasmachine worden gereinigd (lees in deze blog hoe precies) om de onaangename geuren en wasluis te verwijderen. Giet een glas azijn samen met backing soda in de wasmachine en zet de wasmachine aan op een heet programma. Na deze behandeling zal het weer als nieuw zijn!

De onaangename geur van azijn verdwijnt na het drogen van de kleding, dus maak je er geen zorgen over. Met zoveel voordelen die dit magische spul met zich meebrengt, is het de moeite waard het gebruik ervan te overwegen. Het werkt echt!

reinigen van wasmachine met azijn

Vond je het een handige blog? Of heb je misschien zelf tips hierover? 

Plaats een reactie hieronder of praat mee in het besloten Facebook groep : Tips en vragen over de was.

Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

1 gedachte op “6 toepassingen van azijn tijdens het wassen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *