Alles wassen bij luizen? - Plafonddroogrek.nl

GRATIS verzending vanaf €100,-

Op werkdagen voor 15.00 besteld, dezelfde dag verzonden

Binnen 14 dagen retourneren

Op werkdagen voor 15.00 besteld, dezelfde dag verzonden
Binnen 14 dagen retourneren
GRATIS verzending vanaf €100,-
Vorige
Volgende
Yeaah school!

De schoolvakantie is voorbij, nieuwe schooljaar voor de boeg. Mijn knul gaat nu naar groep 3. Dat wordt wennen voor hem: leren schrijven, lezen en rekenen. Ook wordt er op luizen gecontroleerd in de eerste week na de vakantie. Vaak denken mensen dat het dan erger is met die beestjes, maar eigenlijk zijn ze er heel jaar door, alleen is er nu wat meer aandacht voor. 

Maar wat moet je doen als jouw kind ook luizen heeft?

luizen op school-plafonddroogrek.nl
Alles in de was! 

Veel mensen pakken bij de constatering van hoofdluis massaal het hele huis aan. Beddengoed wordt heet gewassen, alle knuffels gaan de wastrommel in, de auto wordt grondig gestofzuigd en jassen mogen niet bij elkaar aan de kapstok. Deze maatregelen werden enkele jaren geleden voorgesteld bij de behandeling van hoofdluis. Het RIVM heeft echter in 2011 de richtlijnen aangepast. Verspreiding van hoofdluis gaat namelijk van hoofd op hoofd en er zijn weinig aanwijzingen gevonden dat de verspreiding via de omgeving plaatsvindt. Ook is er geen wetenschappelijk bewijs dat luizenzakken helpen tegen de verspreiding van hoofdluis.

kind met luizen-plafonddroogrek.nl
Niet doen dus!

Je hoeft dus niet alles te gaan wassen, ontsmetten en stofzuigen. De luizen overleven nog geen 48 uur zonder menselijk bloed en bij minder dan 37 graden worden ze zo sloom dat ze niet eens de kracht hebben om weer terug op een hoofd te springen. 

Wat wel doen? 

Het beste om luizen te bestrijden is heel vaak het haar doorkammen met een speciaal luizen kam, je kunt hele dure middelen aanschaffen, maar het haar insmeren met natuurazijn helpt ook heel erg goed. Dit helpt het beste als je het haar voor het slapen insmeert en in de ochtend goed uitwast en na kamt.  Waar ik zo al natuurazijn voor gebruik bij het wassen, kun je in deze blog lezen. Ook is het beste om de kussensloop elke dag te verschonen, omdat je kind daar het meeste op ligt met zijn/haar hoofd. 

Geniet!

Was dus niet alles als er luizen zijn, maar geniet nog lekker van de mooie nazomer! En succes in het nieuwe , hopelijk luizenvrije schooljaar. 

over-luizen-plafonddroogrek.nl
Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Deel op facebook
Facebook
Deel op google
Google+
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

plafonddroogrek.nl-omslagfoto

Ontvang alle
Ins & Outs van Plafonddroogrek.nl

Schrijf je in en ontvang een kortingscode voor
10% korting op je bestelling!