Gebruik dit natuurlijk middeltje tegen motten in de kast - Plafonddroogrek.nl

Gebruik dit natuurlijk middeltje tegen motten in de kast

Motten in je kleding kast wilt niemand. Maar wat kun je er aan doen als je ze tegenkomt? 

Ik heb een hele goede tip hoe je ze bestrijdt met behulp van een natuurlijk product die je waarsc

hijnlijk al in huis hebt. Natuurazijn!

Azijn is een vloeibare substantie met een zure geur die veel huishoudelijk gebruik kent. Vanwege de zuurgraad kan azijn de pH reguleren, antibacterieel en insectenwerend werken. Wees echter voorzichtig bij het gebruik en hou het buiten bereik van kinderen.

natuurazijn-plus-zelfgekocht
Natuurazijn die ik altijd gebruik. Bron: Plus.nl

OPMERKING: Voordat je de volgende motten werende methoden gebruikt, onthoud dat azijn een zeer sterke geur heeft! Gebruik het dus in slechts een paar druppels. Deze hoeveelheid azijn helpt motten af te weren, maar het is niet genoeg om de geur van het product op je kleding over te brengen. 

kledingmot-gat-in-kleding
Motten maken gaten in kleding
motten zien er zo uit
Zo zien kledingmotten er uit
Hieronder geef ik je enkele voorbeelden van het gebruik van azijn in de strijd tegen motten: 
 

Azijnspray. Je kunt een oplossing van azijn en water bereiden. Spray het vervolgens op plaatsen waar je mottenactiviteit waarneemt, zoals kledingkasten, kleerkasten, pantry’s, enz. De geur van azijn kan motten afstoten en helpen voorkomen dat ze weer terugkomen. 

Doorweekte kleding. Als je problemen hebt met motten die je kleding aantasten, kunt je proberen ze voor het wassen in een azijnoplossing te laten weken. Voeg ongeveer een halve kop azijn toe aan een emmer water en laat het kledingstuk een uur voor de normale wascyclus weken. De geur van azijn kan motten helpen afstoten en schade voorkomen. 

Azijn in de lades:  Week een stuk katoenen doek of een wattenbolletje in azijn en leg het in je kledinglade of andere plekken waar je kleding opbergt. Een paar druppels azijn is al voldoende voordat je het in de kast legt. Als je je kleding voor een lange tijd gaat opbergen, bijvoorbeeld in de zomer of winter, is het een goed idee om ze te besprenkelen met een paar druppels pure azijn. Dingen zoals truien, dikke dekbedden, kussens kunnen dan enkele maanden veilig worden opgeborgen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze mollen aantrekken. 

Azijn is een effectiever afweermiddel, maar ook als middel om reeds aanwezige motten te bestrijden. Heb je echter een ernstig probleem met motten, die steeds terug komen, moet je mogelijk een professional raadplegen of andere middelen gebruiken, zoals mottenvallen of insecticiden.

Ik gebruik natuurazijn om mee te wassen, hoe? Lees het in mijn andere blog over wassen met azijn.

Heb jij ooit last van motten gehad? Of heb je een andere tip dat ook helpt?

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *