Hoe voorkom je muffe geur in kleding? - Plafonddroogrek.nl

Hoe voorkom je muffe geur in kleding?

Muffe geur in kleiding?

Het  maakt je vaak woedend dat, wanneer je kleding uit de wasmachine haalt, de kleding onaangenaam ruikt! In de wasmachinetank verzamelen zich vaak vocht en schimmels, waardoor de wasmachine stinkt en de kleding ook gaat stinken na het drogen. De onaangename geur van kleding na het wassen kan ons allemaal overkomen, ongeacht welk model wasmachine je hebt.

Deze simpele tip wil ik je al vast geven: De trommel van de wasmachine kan eenvoudig worden gereinigd met backingsoda en natuurazijn, Hoe? Lees even deze blog. Sluit de wasmachine ook niet onmiddellijk na het wassen, zodat deze na het draaien goed kan drogen.

Heb je wel eens dat als je kleding lange tijd in de kast hebt laten liggen en je ze er uit pakt, dat ze muf ruiken? Vraag je je af hoe je muffe geur in je kast kunt voorkomen?  Was je kleding met Wasparfum. 5 ml en 50 ml natuurazijn ipv wasverzachter doet echt wonderen voor de geur van je was. Probeer kleding aan een hanger te hangen en prop je kast niet al te vol! Ik weet het als vrouw is dat soms moeilijk, maar het werkt echt!

kast vol kleding_plafonddroogrek.nl
Begin bij het begin

Aan het begin van de strijd tegen deze onaangename geur  in je kleding, is het de moeite waard om naar de wasmachine zelf te kijken. Gebruik  niet teveel poeder en wasmiddelen, die zich vaak in de trommel van de wasmachine nestelen, waardoor schimmels en wasluis ontstaan. Hierdoor ruikt de was muf.

Meet de hoeveelheid wasmiddel voorzichtig af met een maatbeker. De maatbeker wordt vaak meegeleverd bij het kopen van wasmiddel. Ik gebruik meestal maar de helft van de aanbevolen hoeveelheid en vul mijn trommel voor 3/4 vol.

Probeer het wasgoed op te hangen in een droge ruimte met een goede luchtcirculatie, het liefst op een  plafonddroogrek. Deze hangt hoog en je was hangt niet op elkaar, zoals op vele wasrekjes, waar het lucht niet goed tussen komt. 

Als je de mogelijk hebt,  hang je  was buiten, vooral als het mooi en zonnig weer is – het droogt sneller en gaat het zeker niet muf ruiken.

Wat als niks meer helpt?

Wat als het reinigen van de wasmachine niet helpt en de kleding na het wassen nog steeds een onaangename geur heeft? Deze tips kunnen je helpen:

  • Voeg een paar druppels Dettol toe aan de wasmiddellade en zet een lang programma op een hoge temperatuur van 90-95 ° C. Laat de wasmachinedeur na het wassen wijd open zodat de geur van Dettol ventileert.  
  • Week je kleding in een oplossing van water en  je normale wasmiddel , zuurstofbleekmiddel of een speciaal product voor het verwijderen van vlekken. Volg de instructies op het productetiket en het kledingetiket.
  • Normaal wassen met zuurstofbleekmiddel. In de meeste wit-wasmiddelen zit zuurstofbleek, maar deze wordt geactiveerd van af 60 graden.Als dit niet helpt, gebruikt speciale stoffen voor het verwijderen van stoffen die op de markt verkrijgbaar zijn. Vergeet niet eerst de instructies van de fabrikant te lezen en voeg daarna het wasmiddel toe.
  • Je kunt ook een paar druppels dennenolie aan de was toevoegen, die een muffe geur perfect absorbeert. Je kunt ook dennenolie mengen met heet water in de verstuiver, spuit het grondig in je kleding en was het! Je kunt ook dezelfde behandeling uitvoeren met zuiveringszout.
  • Week je kleding in een mengsel van natuurazijn en water. (1 l azijn op 5 l water) laat de kleding een nacht in en was het daarna op minimaal 40 graden op een wat langer programma.
Nooit meer een muffe geur in je kleding!

Zoals je kunt lezen, zijn er veel manieren om voor en na het wassen om van de onaangename muffe geur af te komen. Volg altijd de instructies van de fabrikant en test de producten eerst met een klein stukje materiaal. Zo weet je hoe je kleding zal reageren op een poeder of wasmiddel dat je niet eerder hebt gebruikt voor het wassen.

schone en frisse kleding_plafonddroogrek.nl

Heb je zelf tips of opmerkingen? Plaats ze gerust hieronder. 

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

5 reacties op “Hoe voorkom je muffe geur in kleding?”

  1. Gelukkig nog geen last van muffe kleding. Maar ik zoek je tips zeker op als ik er last van heb. En de volgende keer ga ik mijn wasmaschine eens reinigen met baking soda en azijn. Ik ben benieuwd

  2. Wat een handige tips! Dat van die was luis en andere drek in je trommel had ik al eens eerder gelezen. Yek!! Gelukkig geen last van vieze luchtjes. De tip van de natuurazijn sla ik op! Thnx!!

  3. Geen last van muffe luchtjes gelukkig, maar voor mij is buiten drogen favoriet! Dank voor de slimme tips voor het geval dat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *