Wassen en vakantie? - Plafonddroogrek.nl

Wassen en vakantie?

Grote was na een vakantie kan eenvoudiger, maar hoe?

Vakanties worden geassocieerd met koffers vol kleding. Na terugkomst van de reizen, afgezien van de herinneringen, heb je ook een hoop wasgoed. Dan draait onze wasmachine op de hoogste toeren. Vooral als je kinderen hebt die mee zijn geweest op alle avonturen, hun wasgoed moet natuurlijk weer tip-top uitzien voor op school. Dus wat doe je om die dagen met al die was te vermijden?  Ik geef je de beste oplossing voor dit probleem.

Goed voorbereid op weg

Goede voorbereiding is al halve werk, zeggen ze altijd. Pak je koffers zo in dat je kleding in waszakken verdeelt. In de grote waszak je bovengoed, in de kleinere je ondergoed, sokken en je accessoires. Zo heb je genoeg waszakken om tijdens je vakantie al je vuile was al vast in te sorteren. Hang eventueel Jangers aan je kleding, voor dat je ze inpakt. Vaak zijn er in hotels of waar je verblijft niet zo veel hangers in de kasten en zo kun je gelijk je kleding netjes weghangen.  

Geen einde aan

Door op diverse internetfora te lezen, kan ik  je zeker zeggen dat het wassen van kleding niet één van onze favoriete bezigheden is. Helaas is dit voor velen van ons een noodzaak, omdat je ook voor het grootste deel de dagelijkse kleding op vakantie meeneemt.  Om te beginnen sorteer je  de was. Je kan er ook al op je vakantie mee te beginnen, neem waszakken mee ;).  Het is een kwestie van een paar minuten besteden om kleding in 3 groepen te verdelen: wit, gekleurd en donker. Daarna doe je de kleding hoopje voor hoopje in de trommel  )niet te vol, dat scheelt veel strijkwerk er na en hang je ze lekker te drogen op een plafonddroogrek of buiten, als ze klaar zijn. 

waszak-nieuw-6

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een stomerij om alles in één keer voor je weg te wassen en op te vouwen, als je budget het natuurlijk toe laat.  Woon je in de buurt van Delft, kan ik het voor je ophalen en in de stomerij waar ik, naast mijn webshop werk, wassen. 

Handige “OMA’s” manieren voor moeilijke vlekken 

Na de vakantie moet je ook rekening houden met het feit dat   ‘opgedroogde’ plekken (zoals die van gras, ketchup, wijn, BBQ-saus) bijzonder moeilijk te verwijderen zijn. Maar, op basis van het advies van onze moeders en grootmoeders, is er een manier om elke moeilijke vlek goed op te lossen. Alle hardnekkige vlekken kunnen daarom worden verwijderd met een van deze tips die je leest in mijn blog “zomerse vlekken”  of je gebruikt Dasty vlekken-verwijderaar Deze gebruik ik bijna dagelijks en krijg er bijna alles mee uit. 

sniezka
Fijne Vakantie

Ik wens jullie al vast hele fijne vakantie, geniet er van en maak je vooral niet druk over je was als je terug komt. Hopelijk pas je wat van deze tips toe en is je was daarna snel weer schoon en weggewerkt in de kasten.

 Dit is meestal mij vakantie uitzicht  😉 Waar ga jij zoal naar toe op vakantie ?

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

1 reactie op “Wassen en vakantie?”

  1. Goede tips. Ik was ook altijd al een keer op vakantie. De meeste campings hebben tegenwoordig een wasmaschine waar ik tegen een redelijke bedrag gebruik van mag maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *