Waarom gebruik je waszakken? - Plafonddroogrek.nl

Waarom gebruik je waszakken?

 
Waszakken 

Ze zijn er in zo veel maten, uitvoeringen en  stoffen, maar waar zijn ze eigenlijk goed voor? 

Al die maten hebben natuurlijk een reden. En alle afmetingen van gaatjes natuurlijk ook. Hieronder leg ik het je uit.

waszak-nieuw-set6
was-zaknieuw-2-plafonddroogrek.nl
Afmetingen

Zoals je op de foto kunt zien kunnen in elke afmeting andere kledingstukken in.  

In de grote kunnen jassen, vesten en alle grote kledingstukken die gewassen mogen worden.  Maar ook beddengoed kan er in, vooral in die aller grootste. Het water kan er goed doorheen en je dekbedovertrek gaat niet in elkaar knopen. Ook handig als je andere dingen er mee wast, dit gaat dan niet in je dekbedovertrek zitten. 

 

De tussenmaten kan je gebruiken voor alle andere kledingstukken,  vooral zijde, wol en andere delicate stoffen blijven mooier als je ze in een waszakje doet met erg kleine gaatjes. Zo kunnen er geen halen in komen en pluizen deze niet zo snel.  Ik gebruik  de tussenmaat voor alle sokken, zo hangt één waszak aan de buitenkant van de wasmand en iedereen doet daar zijn sokken in.  Ze raken niet kwijt, gaan niet tussen de rubbers zitten of in andere kleding. (wel even sorteren in lichte en donkere kleuren voordat je ze in de wasmachine doet) Daarna hoef ik ze ook niet meer uit te zoeken bij het ophangen aan de kleingoed houders, echt ideaal. 

waszak-nieuw-wasmachine
waszak-nieuw-6
waszak-nieuw-5
waszak-nieuw-sneakers
 Ondergoed en schoenen waszak

Dit waszakje is speciaal voor bh’s , boven en onderkant van het zakje is verstevigd en deze zakjes zijn vaak dubbel of zelfs van 3 lagen stof. Zo blijven je bh’s goed in vorm als ze gewassen worden. Mocht een beugel ontsnappen, tijdens het wasproces, dan blijft deze in het zakje en niet ergens in de machine waar die vast kan komen te zitten. 

 

Een schoenen waszak kom je niet vaak tegen als je waszakken in een set koopt. Deze is ook van 3 lagen gemaakt, waardoor de schoenen goed beschermd worden in de wasmachine. Ook de trommel is gelijk beschermd, mocht iets van de schoen los raken tijdens de was. Hoe je schoenen kunt wassen lees je in de blog : Mogen schoenen in de wasmachine?

Reis maatje

Wist je dat de waszakjes een erg handig reis maatje kunnen zijn? Zo kun je alles in je koffer ordenen en uit elkaar houden. Tijdens je vakantie scheid je gelijk je was, voor als je terug bent. Kan het zo de wasmachine in. Heel handig toch? 

waszak-nieuw-7

Laatst kreeg ik ook een paar tips op mijn Facebook  Pagina over gebruik van de waszakken. Yvonne wast de kleden van haar hond er in, zo komen al de haren niet in de wasmachine terecht, dit kan vooral de filter erg verstoppen. Jeanet doet de colour catcher doekjes er in om te voorkomen dat ze in de pomp terecht komen.

Weet jij nog goede tips? Plaats ze gerust hieronder in de reacties. 

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Gosia Zertka

Gosia Zertka

Ik ken plafonddroogrekken nog van de tijd dat ik als kind in Polen woonde. Veel families hadden ze. Eind jaren ’80 verhuisde ik naar Nederland en nam er één mee. Het is een ideaal systeem: bespaart ruimte en de was droogt sneller. Dat gun ik iedereen! Ook een plafonddroogrek? Bekijk het hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *