Waszakken 

Ze zijn er in zo veel maten, uitvoeringen en  stoffen, maar waar zijn ze eigenlijk goed voor? 

Al die maten hebben natuurlijk een reden. En alle afmetingen van gaatjes natuurlijk ook. Hieronder leg ik het je uit.

waszaknieuw1
Afmetingen

Zoals je op de foto kunt zien kunnen in elke afmeting andere kledingstukken in.  

In de grote kunnen jassen, vesten en alle grote kledingstukken die gewassen mogen worden.  Maar ook beddengoed kan er in, vooral in die aller grootste. Het water kan er goed doorheen en je dekbedovertrek gaat niet in elkaar knopen. Ook handig als je andere dingen er mee wast, dit gaat dan niet in je dekbedovertrek zitten. 

 

De tussenmaten kan je gebruiken voor alle andere kledingstukken,  vooral zijde, wol en andere delicate stoffen blijven mooier als je ze in een waszakje doet met erg kleine gaatjes. Zo kunnen er geen halen in komen en pluizen deze niet zo snel.  Ik gebruik  de tussenmaat voor alle sokken, zo hangt één waszak aan de buitenkant van de wasmand en iedereen doet daar zijn sokken in.  Ze raken niet kwijt, gaan niet tussen de rubbers zitten of in andere kleding. (wel even sorteren in lichte en donkere kleuren voordat je ze in de wasmachine doet) Daarna hoef ik ze ook niet meer uit te zoeken bij het ophangen aan de kleingoed houders, echt ideaal. 

 Ondergoed en schoenen waszak

Dit waszakje is speciaal voor bh’s , boven en onderkant van het zakje is verstevigd en deze zakjes zijn vaak dubbel of zelfs van 3 lagen stof. Zo blijven je bh’s goed in vorm als ze gewassen worden. Mocht een beugel ontsnappen, tijdens het wasproces, dan blijft deze in het zakje en niet ergens in de machine waar die vast kan komen te zitten. 

 

Een schoenen waszak kom je niet vaak tegen als je waszakken in een set koopt. Deze is ook van 3 lagen gemaakt, waardoor de schoenen goed beschermd worden in de wasmachine. Ook de trommel is gelijk beschermd, mocht iets van de schoen los raken tijdens de was. Hoe je schoenen kunt wassen lees je in de blog : Mogen schoenen in de wasmachine?

Reis maatje

Wist je dat de waszakjes een erg handig reis maatje kunnen zijn? Zo kun je alles in je koffer ordenen en uit elkaar houden. Tijdens je vakantie scheid je gelijk je was, voor als je terug bent. Kan het zo de wasmachine in. Heel handig toch? 

Laatst kreeg ik ook een paar tips op mijn Facebook  Pagina over gebruik van de waszakken. Yvonne wast de kleden van haar hond er in, zo komen al de haren niet in de wasmachine terecht, dit kan vooral de filter erg verstoppen. Jeanet doet de colour catcher doekjes er in om te voorkomen dat ze in de pomp terecht komen.

Weet jij nog goede tips? Plaats ze gerust hieronder in de reacties. 

Deze blog delen? Dit mag via een van de onderstaande knoppen:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Plafonddroogrek.nl
Waarom zou je mijn tips opvolgen?

 

Ik ben Gosia Zertka en afgelopen 21 jaar heb ik regelmatig voor professionele stomerijen / wasserijen gewerkt. 
Door heel veel middelen en toepassingen al met succes gebruikt te hebben op de werkvloer en in mijn dagelijks leven, wil ik mijn kennis graag met jou delen.

Regelmatig plaats ik op mijn website leuke tips en weetjes als blogs, die vooral met de was te maken hebben, dus hou mijn website in de gaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *